Hoe kun je als organisatie in het culturele domein je voordeel doen met bestaande toekomstscenario’s en het structureel monitoren van trends? Wat zijn goede instrumenten om structureel trends te monitoren? Hoe kun je die trends vertalen naar je eigen activiteiten en je eigen organisatie? Waar vind je toekomstscenario’s die jou als organisatie in het culturele domein input voor je langetermijnstrategie geven? Hoe kom je van de grote perspectieven van toekomstscenario’s naar concrete handvatten voor jouw dagelijkse praktijk? Futuroloog dr. Freija van Duijne van Future Motions en Marloes van der Sommen, directeur van Het Flevolands Archief maken je wegwijs in de wereld van de toekomstverkenningen en werken met trends. Aan de hand van concrete instrumenten krijg je inzicht in wat structureel werken met trends jouw organisatie kan brengen en je krijgt tips over hoe je hier concreet aan de slag kunt met je eigen organisatie.
Wil je vragen stellen aan een van de sprekers? Kijk dan mee via Zoom.
Klik hier om in de zoom te komen.
Graag horen we wat jullie van het programma vonden. VUL DE ENQUETE IN.
Meer informatie over de sprekers:
Freija van Duijne is toekomstverkenner en zelfstandig ondernemer. Zij helpt organisaties over de toekomst na te denken en zich nu al voor te bereiden op veranderingen. Freija ontwerpt en begeleidt strategietrajecten, waarin veel ruimte is voor verbeeldingskracht en strategische dialoog om oplossingsrichtingen te verkennen. Ze heeft samen met DEN scenario’s ontwikkeld over de toekomst van cultuurpubliek.
Marloes van der Sommen is sinds januari 2021 directeur van Het Flevolands Archief (HFA) en verantwoordelijk voor de brede archiefopdracht rond digitale duurzaamheid, digitale ontsluiting en digitale toegankelijkheid. Voor de toekomst werkt HFA naar een volledige collectie en archieven digitaal. We zijn een dynamisch organisatie, constant in beweging en we willen zoveel mogelijk mensen virtueel bereiken met onze collecties, met huidige én toekomstige technieken.
Moderator Chantal Keijsper is een ervaren manager in de informatie- en erfgoedsector met een focus op samenwerking en innovatie. Ze is mede-oprichter van het Injoin Trainingsbureau voor de informatie- en erfgoedsector.
Dit programma is ontwikkeld door DEN Kennisinstituut cultuur & digitalisering en het Amsterdams Fonds voor de Kunst en gefinancierd door de Gemeente Amsterdam.