Community Wealth Building – of WijkWelvaartsWerk – is erop gericht lokale wijkeconomieën te versterken op een inclusieve manier, zodat de bestaande bewoners in hun kracht worden gezet en zodat het herontwikkelen van buurten vooral ten goede komt aan de mensen die dit het hardst nodig hebben. Het afgelopen jaar is deze methodiek in Amsterdam verkend en versterkt. Vandaag wordt de praktijkgids ‘Aan de slag met WelvaartsWerk: een handige gids over community wealth building’ gepresenteerd. Wat is community wealth building precies? Waarom is het nodig? En welke concrete handvatten biedt de gids?

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Let op: ivm de huidige corona maatregelingen gaat de conferentie door in een LIVECAST format.

Dit programma is te volgen via de livestream op www.dezwijger.nl/live, en je kan actief meepraten via Zoom.

Klik hier om deel te nemen via Zoom.

Wil je netwerken met andere mensen uit het publiek?
Klik hier voor het online commons café

DossierCoöperatieven maken de stad
Group 5 Bloeiend

Aan de slag met community wealth building

Alles wat actieve bewoners voor hun wijk doen, heeft sociale en economische waarde. Hoe kan die waarde echt meetellen in de wijkeconomie? Of eigenlijk: hoe democratiseer je de economie? Om te beginnen met de nieuwe gids voor WijkWelvaartsWerk.

In vijf concrete stappen kunnen actieve bewoners, betrokken ambtenaren, buurtinitiatieven, welzijnsorganisaties en sociale ondernemingen meteen aan de slag.

Download de nieuwe praktijkgids hier.

 

 

 

Online werkconferentie “Coöperatieven maken de stad”

Op maandag 17 januari 2022 (16-22 uur) verkennen we in verschillende LIVECAST sessies, online brainstorms en plenaire programma’s de potentie van de coöperatieve beweging in de stad en land. Luister, kijk en praat online mee tijdens de werkconferentie Coöperatieven maken de stad.

Dit programma is ontwikkeld door
De moderator van dit programma is
Bahram Sadeghi
Schrijver/ Moderator
ProgrammareeksCoöperatieven maken de stad

Samen met bewoners, onderzoekers, ambtenaren en politici, verkennen we op 17 januari 2022 de potentie van de coöperatieve beweging in de stad en land.