Hoe bestrijden we ongelijkheid, en welke rol kan kennis daarin spelen? Tijdens deze eindejaarsconferentie blikken we terug op de oogst van drie jaar Kenniscentrum Ongelijkheid. Samen met betrokken bewoners, praktijkprofessionals, onderzoekers en beleidsmakers staan we stil bij nieuwe inzichten in de verbinding tussen praktijkervaring, wetenschappelijke kennis en beleid. Ook kijken we vooruit: hoe kan het nog beter? Met een Keynote van politiek filosoof Femke Kaulingfreks, een gesprek tussen stakeholders in de stad en break-outsessies over de brug tussen systeem- en leefwereld. Achteraf proosten we bij de borrel op drie jaar Kenniscentrum Ongelijkheid: op naar meer!

Over de moderator

Mahutin Awunou is een ervaren moderator en gespreksleider voor culturele en educatieve programma’s in het land. Ze heeft ruim tien jaar ervaring op het gebied van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid binnen de cultuursector en het onderwijs. Ze was projectleider bij Art & Community in het BijlmerParktheater (2013) en doceerde ruim tien jaar bij de opleiding Social Work aan de Hogeschool van Amsterdam. In haar werk staan thema’s als identiteit, sense of belonging, anti-racisme en dekolonisatie centraal. Deze onderwerpen komen ook tot uiting als community engager in het hoger onderwijs.

Over het Kenniscentrum Ongelijkheid

Het Kenniscentrum Ongelijkheid is een gezamenlijk initiatief van de Gemeente Amsterdam en de vier kennisinstellingen in de stad: UvA, VU, HvA en Inholland. Het heeft tot doel nieuwe, aanhoudende of groeiende vormen van ongelijkheid in de Metropoolregio Amsterdam te beschrijven en te verklaren, en door middel van onderzoek bij te dragen aan de (door)ontwikkeling van praktijken die ongelijkheid kunnen voorkomen of tegengaan.

Voor wie organiseren we deze bijeenkomst?

Iedereen die geïnteresseerd is in het Kenniscentrum Ongelijkheid, betrokken is bij het bestrijden van ongelijkheid in Amsterdam of meer wil weten over onze programma’s en partners, is van harte welkom! Deelname is kosteloos.

Tijdlijn
19.30 - Foyer Grote Zaal

Inloop

20.00 - Grote Zaal

Start programma en opening door moderator

20.05 - Grote Zaal

Welkomstwoord door Louise Elffers, directeur Kenniscentrum Ongelijkheid

20.15 - Grote Zaal

Keynote door Femke Kaulingfreks over de kloof tussen systeem en leefwereld. Wat zien we als we in de kloof springen en bestuderen wat daar gebeurt?

20.30 - 21.30

Break-out sessies

21.30 - Grote Zaal

Hoe benutten we ieders kracht om ongelijkheid te bestrijden? In gesprek met wethouder Moorman, Saundra Williams, Femke Kaulingfreks en Louise Elffers

21.55 - Grote Zaal

Afsluiting

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
Romy Heymans
Hoofdredacteur