Wooncrisis, energiecrisis, zorgcrisis… De bestaanszekerheid van veel mensen komt onder druk te staan. In de regio Amsterdam is duidelijk te zien hoe bestaande en nieuwe ongelijkheden steeds groter worden. Wie kan alle rekeningen nog betalen. Het Kenniscentrum Ongelijkheid organiseert deze avond een bijeenkomst rondom het vraagstuk bestaanszekerheid. Hoe staan zekerheid en onzekerheid in de stad tegenover elkaar? En hoe kan het Kenniscentrum bijdragen aan het verkleinen van deze ongelijkheid? Onderzoekers, beleidsmakers, praktijkprofessionals en bewoners van de stad gaan in gesprek om dieper in te gaan op de verschillen in bestaans-(on)zekerheid, die steeds groter worden. Ook de wijkwerkplaatsen die het Kenniscentrum organiseert komen aan bod, om te kijken hoe de verbinding tussen praktijk, onderzoek en beleid bij kan dragen aan het vinden van de juiste kennis om dit probleem aan te pakken.

Het Kenniscentrum Ongelijkheid is een initiatief van de Gemeente Amsterdam, UvA, VU, HvA en Hogeschool Inholland. Lees meer over het Kenniscentrum op de website.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.
Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
Romy Heymans
Hoofdredacteur
Partners
Mediapartner