Hoe wil jij dat de wereld eruit ziet in 2040? Deze vraag beantwoordt de Jonge Klimaatbeweging in de nieuwste versie van ‘de Jonge Klimaatagenda’, de JKA 3.0. Dit is hét visiedocument waarin jongeren hun hoopvolle visie op de toekomst beschrijven. De JKA 3.0 zal op grootse wijze worden gelanceerd in samenwerking met vele jongerenorganisaties en speciale gasten zoals minister Rob Jetten en Urgenda directeur Marjan Minnesma! De avond bevat naast de lancering allerlei interactieve sessies: van panelgesprekken tot tentoonstellingen en het bedrukken van je eigen duurzame goodiebag. Kortom, dit wil je niet missen! Kom je ook?

Let op: de Livecast begint pas later op de avond tijdens de Onthulling Jonge Klimaatagenda.

Programma
18:00-19.15 Inloop

Tijdens de inloop in de Expo op de eerste verdieping is er een infomarkt, speeches, museon en kan je alvast de nieuwe Jonge Klimaatagenda bekijken.

19:15-20:00 Sessies

In deze ronde zijn er drie sessies:
Grote Zaal: lezing Marjan Minnesma |19.15 uur
Workspace: Panel over voedsel & mobiliteit |19.10 uur
Meetingroom: Stad van de Toekomst |19.15 uur

20:15-21:15 Onthulling Jonge Klimaatagenda

Het hoogtepunt van de avond, hier wordt namelijk het visiedocument gepresenteerd door de JKB. o.a. met Rob Jetten, Diederik Samson en Heleen de Coninck

21:15-23:00 Feestelijke afsluiting

Het programma

Inloop | Expo 18:00-19:00

Tijdens de inloop is iedereen welkom om op de infomarkt in de expo alvast de nieuwe Jonge Klimaatagenda te bekijken en al je vragen hierover te stellen aan de auteurs! Daarnaast wordt de nieuwe agenda ook kort gepresenteerd en kan je hier langsgaan bij Museon, je (eigen) canvas tas laten bedrukken bij Oxfam Novib of een duurzame goodiebag vullen met allerlei producten.

Sessies| 19:10-20:00

  • Stad van de Toekomst | Meetingroom 19:15-20:00

Bij deze sessie over de stad van de toekomst kan je in gesprek gaan met experts over hoe we later wonen en reizen. En alsof dat nog niet gaaf genoeg is, zal er ook een sneltekenaar aanwezig zijn om alles vast te leggen! Dit programma is met Rosa Bos, projectontwikkelaar bij Ballast Nedam en Jan Jongert, medeoprichter van Superuse Studios. Met als moderator Gilberto Morishaw en als sneltekenaar Betina van Meter.

  • Panelgesprek Voeding & Mobiliteit | Workingroom 19:10-20:00

Dit panelgesprek staat volledig in het teken van voeding en biodiversiteit. We zullen het bijvoorbeeld hebben over vleesopvolgers en duurzame landbouw. Je kunt zelf je vraag stellen of gewoon lekker meeluisteren met de gesprekken en visies van onze panelleden. Aan dit panel doen mee: Piet Sprengers, manager duurzaamheid ASN Bank. Niko Koffeman, oprichter Vegetarische Slager en dierenrechtenactivist. Dalila Sayd, directeur en oprichter het Eetschap. Liesbeth Soer, mede-initiatief nemer Aardpeer. Met als moderator Evi Vet, VN jongerenvertegenwoordiger Biodiversiteit en Voeding.

  • Lezing Marjan Minnesma | Grote zaal 19:10-19:50

Voor een écht duurzame wereld moeten we ook ons economisch stelsel veranderen. Volgens de organisatie voor innovatie en duurzaamheid Urgenda kan dit niet snel genoeg. In deze sessie vertelt directeur Marjan Minnesma wat de ‘Nieuwe Economie’ volgens haar betekent voor het Nederland van de nabije toekomst. Het vergt scherpe keuzes, en we kunnen niet alles blijven doen. Deze sessie is met Marjan Minnesma, directeur Urgenda.

Onthulling Jonge Klimaatagenda! |Grote zaal 20:15-21:15

In deze sessie zal hét hoogtepunt van de avond plaatsvinden, namelijk de onthulling van de Jonge Klimaatagenda 3.0! Dit visiedocument zal groots en feestelijk gepresenteerd worden en we nodigen iedereen graag uit hierbij aanwezig te zijn! De Jonge Klimaatbeweging zal deze agenda officieel overhandigen aan Minister Rob Jetten voor Klimaat en Energie, én in gesprek gaan met een panel van experts over het belang van de Jonge Klimaatagenda. Daarnaast geeft Minister Rob Jetten een keynote en staan we stil bij de jongerenorganisaties die deze agenda mogelijk hebben gemaakt. Deze sessie is met Rob Jetten, Minister voor Klimaat en Energie. Heleen de Coninck, hoogleraar Socio-Technische Innovatie en Klimaatverandering bij de TU Eindhoven. Michèlle Prins, programmaleider Duurzame Industrie bij Natuur en Milieu. Met als moderators Aniek Moonen, voorzitter Jonge Klimaatbeweging en Tessa Dool, bestuurslid Jonge Klimaatagenda.

Feestelijke afsluiting | Foyer & café 21:15-23:00

Na de overhandiging is iedereen welkom om na te praten met een drankje en een hapje in de foyer. Het perfecte moment om te reflecteren op de Jonge Klimaatagenda, nog extra vragen te stellen aan al onze sprekers of om gewoon gezellig met je (nieuwe) vrienden na te praten over de avond!

Tijdens zal er een fotograaf aanwezig zijn die fotos maakt van het evenement, de foto’s worden gemaakt door een fotograaf van de JKB. Zie je een foto die van jezelf die je liever niet online hebt mail dan naar dit e-mailadres.