Bahram Sadeghi onderzoekt in zijn boek ‘De aanslag die onze levens veranderde’ hoe een gebeurtenis waar je niets mee te maken hebt de loop van je leven kan bepalen. Hij werd geboren in Iran, dat hij op achttienjarige leeftijd besloot te ontvluchten als verstekeling op een schip. Zijn levensloop werd veranderd door een reeks dodelijke kogels in de Sinaï-woestijn, afgevuurd door een Egyptische agent op een groep Israelische toeristen. Sadeghi reconstrueert deze aanslag en ontrafelt haar impact op het leven van directbetrokkenen. Zoals de destijds vijfjarige Tali, die overleefde doordat haar moeder zich boven op haar wierp en de kogels opving; de twaalfjarige Ehud, die drie kinderen redde maar niet kon voorkomen dat zijn broertje Amir werd doodgeschoten; en de dader, Suleiman Khater, en zijn familie. ‘De aanslag die onze levens veranderde’ combineert memoir, journalistieke reportage en meticuleuze reconstructie met de theorie van het vlindereffect, dat een belangrijke rol speelt binnen de chaostheorie. Dit boek is Sadeghi’s poging om grip te krijgen op de waanzinnigste chaos die er bestaat: zijn leven.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.
Met in dit programma onder anderen
Bahram Sadeghi
Schrijver/ Moderator
Gideon Levy
Journalist en onafhankelijk filmmaker
Tali Ginsburg
Women's health physical therapist, living in Jerusalem with her husband and four children

Klik hier om het boek ‘De aanslag die onze levens veranderde’ te bestellen.

Sprekers

  • Bahram Sadeghi is programmamaker en schrijver. Met een achtergrond bij de televisie heeft Sadeghi zich in de afgelopen jaren vooral toegelegd op het organiseren van debatten en schrijven. In 2012 verscheen het debuut van Sadeghi Waarom bent u zo arm?
  • Gideon Levy is onafhankelijk filmmaker. Sinds 1999 regisseert en produceert hij films en series voor televisie, theaters, ngo’s en musea. Als presentator en regisseur heeft Gideon in de afgelopen jaren voor o.a. VPRO, BNNVARA en AVROTROS gewerkt.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met