Binnen verschillende niet-witte gemeenschappen komen we hetzelfde probleem tegen: colorisme. Het fenomeen dat niet-witte mensen die lichter van kleur zijn worden gezien als mooier, slimmer en beter. Het gaat hierbij om discriminatie binnen en tussen diverse gemeenschappen van kleur. Waar komt dit probleem eigenlijk vandaan? Hoe kan het zo zijn dat zoveel gemeenschappen vergelijkbare problemen hebben en hoe kan het bewustzijn ten aanzien van het fenomeen verhogen?

Dit programma zal worden ondertiteld. Klik op: https://www.text-on-tap.live/index.html#e=pakhuis-de-zwijger

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Met dit programma gaan we dieper in op Colorisme binnen verschillende diaspora. We hebben twee panel talks en een informatieve presentatie van Jillian Emanuels. We sluiten de avond af met spoken word van Djé-Rimo en Kai.

VOOR ONDERTITELING KLIK: https://www.text-on-tap.live/index.html#e=pakhuis-de-zwijger

DossierSamen Tegen Racisme
Inclusief
ProgrammareeksWeek Tegen Racisme 2022

Als onderdeel van de coalitie Samen Tegen Racisme organiseren Pakhuis de Zwijger en het Comité 21 Maart dit jaar de vierde editie van de jaarlijkse Week Tegen Racisme. Dit in de aanloop naar de landelijke demonstratie die jaarlijks plaatsvindt in het kader van de Internationale Dag Tegen Racisme die valt op 21 maart. De Week Tegen Racisme 2022 biedt een interdisciplinair programma vol kunst, films, muziek, spoken word, storytelling, lezingen, workshops en dialoog. Hierbij werken we samen met kunstenaars in allerlei disciplines, maatschappelijke organisaties en stadmakers. Tijdens het festival agenderen we een groot aantal onderwerpen binnen de hoofdthema’s racisme en discriminatie, zoals politiek, onderwijs, vluchtelingen-vraagstukken en klimaatracisme.