“Als we het klimaat niet aanpakken, blijft de rest academisch” – Tim Cook, Apple.
Duurzame transitie is hot en heel actueel. Wat kun je doen als individu, als onderneming, als community? Hoe realiseren we samen een ‘netto positief 2030’ Deze avond worden er verhalen gedeeld. Over nieuwe beleggingsmogelijkheden zoals biodiversiteit. Over hoe onverwachte samenwerking kan zorgen voor meer duurzaamheid. Over een nieuwe generatie in de financiële sector die ‘groen’ leiderschap in de praktijk brengt. Over de actuele ontwikkelingen rondom duurzaam beleggen. Stan&Wende organiseert, samen met Portaal Duurzaam Financieel hét duurzame beleggingsevent van 2022. Een avondvullend en interactief programma met bijdrages van diverse topsprekers zoals Nikki Trip (o.a. Impact Economy Foundation), Karin van Dijk (ASN Impact Investors) en Daan Spaargaren (PME Pensioenfonds-expert verantwoord beleggen). En met jou, over jouw bijdrage aan een betere wereld.
Over de sprekers
Karin van Dijk
Karin van Dijk is de fondsmanager van het ASN Biodiversiteitsfonds en is vanuit deze rol ook lid van de investeringscommissie die bedrijven voor de ASN beleggingsfondsen selecteert op basis van hun duurzame prestaties. Hiervoor was Karin als productontwikkelaar verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het ASN Biodiversiteitsfonds dat ze combineerde met het fondsmanagement van de vijf ASN duurzame mixfondsen. Voordat ze toetrad tot het portfoliomanagement-team van ASN Impact Investors heeft ze zich als financieel adviseur in de wereld van vastgoed en stedenbouw toegelegd op de energietransitie en verduurzaming van de gebouwde omgeving. Karin combineerde studies architectuur en stedelijke planning aan TU Delft met het beoefenen van judo op wereldniveau.
“Ik wil niet alleen privé, maar ook in mijn werk bijdragen aan een duurzamere wereld. ASN Impact Investors loopt echt voorop met zijn fondsen, en ik voel me nog topsporter genoeg om die voorsprong te willen behouden – of eigenlijk liever vergroten.” – Karin van Dijk
Nikki Trip
Nikki Trip (25) zet zich in voor een duurzamere en eerlijkere wereld, voor nu en in 2100. De financiële sector speelt hier een grote rol in. Met het jongeren initiatief ‘Aandeelhouders van de Toekomst’ wil ze dat jongeren zich uitspreken over ‘het grote geld’, gezien dat hun ook aangaat. Het meeste kapitaal van de financiële sector zit bij pensioenfondsen, om daar een duurzame invloed te kunnen zijn, is ze pensioenfondsbestuurder in opleiding.
Daan Spaargaren
Bij PME Pensioenfonds helpt Daan om bij te dragen aan de noodzakelijke transities, door vermogen te laten werken voor een goed en duurzaam rendement. Duurzaam beleggen ontwikkelt zich snel en staat maatschappelijk volop in de aandacht. Het delen van ervaring en inzichten tussen beleggers en met andere belanghebbenden is belangrijk. Een breed debat over het beleggen van een enorme pot maatschappelijk kapitaal zorgt voor richting en draagvlak. Zo kunnen beleggers nog beter een goed rendement combineren met een bijdrage aan de oplossing van maatschappelijke problemen.
Wouter van Leusen
Wouter van Leusen is een gedreven ondernemer en verbinder die de beleggingswereld wil verduurzamen. Hij is oprichter en mede-eigenaar van Stan&Wende. Uitgangspunt hierbij was duurzaamheid, voor de toekomst van zijn dochter Wende en alle andere kinderen.
Van Leusen: “Want wat wij nu met ons geld doen bepaalt hun toekomstige mogelijkheden.”
Zijn doel, uitdaging en droom is iedereen de mogelijkheid te bieden om waardevol en echt duurzaam te beleggen. Maar dan wel: onafhankelijk, maximaal transparant, 100% duurzaam en… met een verrassend ‘goed’ rendement.
Hubrien Meijaard
Hubrien helpt graag mensen (beleggers en adviseurs) die zonder gedoe maar wel serieus duurzaam (dus donkergroen) willen beleggen met daarbij een prima rendement. Dat doet hij al ruim 10 jaar, en de laatste jaren als partner van Stan&Wende-duurzaam beleggen. Daarnaast heeft hij een eigen praktijk voor Financiële Lifeplanning. Een van zijn favoriete quotes is van de Dalai Lama: “Change can only take place through action”. Dus naast dromen, gelooft hij vooral in aanpakken. Een betere wereld begint immers bij jezelf.