Sinds 20 jaar is er weer een bioscoop in stadsdeel Nieuw-West, namelijk Cinema De Vlugt! Tijdens IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) host New Metropolis Nieuw-West in samenwerking met verschillende wijkpartners de nagesprekken van een selectie films die wordt getoond in Cinema De Vlugt. In deze gesprekken gaan we aan de hand van de getoonde documentaire met speciale gasten in op de opgaven en uitdagingen die relevant zijn in het stadsdeel.

Met in dit programma
Soumaya Bazi
Schrijver, creative en actief bij nieuw-west in verzet
Evelyn Imafidon
Deelnemer van het Film Lab programma bij Meervaart Studio.

Deelnemers van Meervaart Studio keken films en selecteerden samen documentaires voor het Young Adult label. ‘Beba’ was één van de films die ze kozen, een sprankelend zelfportret van de New Yorkse filmmaker Rebecca Huntt, die haar Latijns- en Afro-Amerikaanse afkomst onderzoekt en een openhartig inkijkje geeft in haar turbulente jeugd en familiegeschiedenis. Na de film gaat moderator Soumaya Bazi in gesprek met Evelyn Imafidon, een van de deelnemers van het Film Lab programma bij Meervaart Studio.

Met een speciale actiecode kun je deze vertoning bezoeken voor €5,75 (50% van de reguliere ticketprijs). Geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Meer over deze documentaire

De New Yorkse filmmaker Rebeca Huntt (‘Beba’) onderzoekt haar culturele achtergrond als Latijns-/Afro-Amerikaanse vrouw. Haar persoonlijke geschiedenis is een typische smeltkroes van diverse levensverhalen. Huntts moeder komt uit een welgesteld milieu in Venezuela. Haar vader is van Dominicaanse afkomst. Hij werkte op een suikerrietplantage, moest vluchten voor oorlogsgeweld en belandde in Brooklyn. Trots vertelt hij in een gesprek met Huntt hoe hij uiteindelijk een klein appartement in Manhattan wist te bemachtigen, een bewijs van zijn emancipatie.

Huntt belicht in vier hoofdstukken openhartig de gecompliceerde familiegeschiedenis, hoe ze opgroeide, de invloed van de Black Lives Matter-beweging en de dromen die ze voor haar toekomst heeft. Fragmenten uit familiefilmpjes, fotoalbums en ander archiefmateriaal illustreren haar jeugd in multicultureel (en latent racistisch) New York, net als de uit de losse pols gefilmde gesprekken met haar eigenzinnige zus. In de voice-over geeft Huntt commentaar en denkt ze hardop na over het geslinger tussen al die culturen.

In samenwerking met
Partners