De regio verdicht en het woon werkverkeer neemt steeds verder toe. Het Amsterdamse Metronetwerk breidt zich verder uit, maar toch roept deze verstedelijking de vraag op of er niet nog meer veranderingen en verbindingen nodig zijn. Hoe ziet het Amsterdamse netwerk van de toekomst er uit? Wat hebben we nodig? Hoe passen we deze verbindingen in de leefomgeving? En hoe kunnen we dit aansluiten op het bestaande netwerk? We bespreken het tijdens deze editie van Amsterdamse Werken.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

We gaan met Jeroen Olthof in gesprek over de verbindingen in de Provincie en hoe we deze kunnen versterken in de toekomst. Vervolgens gaan we met Bas Bakker in op de bestaande verbindingen en de vraag welke verbindingen er in de toekomst nodig zijn en hoe ProRail in dit vraagstuk zit. Egbert de Vries zal vanuit zijn positie als directeur Vervoerregio het belang van deze verbindingen toelichten en dieper ingaan op wat er voor nodig is om dit te realiseren. Rianne Roeleveld neemt ons mee in haar expertise over het succesvol ontwikkelen van knooppunten en wat er nodig is om deze verbindingen aantrekkelijk te maken voor gebruikers. Sebastiaan de Wilde zal meer vertellen over hoe NS hier een rol in speelt en wat zij doen om deze verbindingen te realiseren en aantrekkelijker te maken. Saskia Kluit vertegenwoordigd vanuit Rover de stem van de reiziger in dit vraagstuk. Het belooft een interessant gesprek te worden. Meepraten? Meld je dan aan via de reserveer knop op deze pagina.

DossierAmsterdamse Werken
Leefbaar
Dit programma is ontwikkeld door
Lisan Klop
Programmamaker Ruimtelijke Stad
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Moderator
ProgrammareeksAmsterdamse Werken

Wat zijn de Grote Werken die Amsterdam in de komende decennia gaan tekenen?