Hoe houden we onze metropool slim, duurzaam en veilig bereikbaar? En hoe houden wij onze steden straks leefbaar. Kortom hoe willen wij straks leven in onze metropool? Midden in de pandemie en de klimaatcrisis groeit de stad nog steeds, is er meer ruimte nodig voor onze groene en sociale ambities en willen we voorkomen dat de metropool tot stilstand komt. Samen met experts gaan wij op zoek naar wat gemeenten kunnen doen om onze steden voor ons allemaal toegankelijk te houden? Daarna gaan wij in gesprek met kandidaatsraadsleden uit Amsterdam, Zaanstad, Amstelveen en Haarlemmermeer over hun ambities voor een bereikbare metropool.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.
DossierRuimte! Ruimte! Ruimte!
Leefbaar

In het eerste uur van het programma gaan wij in gesprek met experts over de bereikbaarheid van de metropoolregio Amsterdam. Hoe houden we onze steden leefbaar en bereikbaar en zorgen we voor voldoende ruimte voor onze groene en sociale ambities.

In het tweede uur gaan we in gesprek met kandidaat Raadsleden uit de metropoolregio Amsterdam. Wat zijn hun drijfveren en ambities voor een leefbaar en bereikbare metropool?

Publiek in Pakhuis de Zwijger krijgt de mogelijkheid om vragen te stellen aan de kandidaten.

Voor dit programma hebben we kandidaten van de PvdA (Amstelveen en Amsterdam), VVD (Zaanstad en Amsterdam), GroenLinks (Zaanstad en Amsterdam), D66 (Amstelveen en Amsterdam), CDA (Haarlemmermeer en Amsterdam), Volt (Amsterdam), JA21 (Amsterdam) en Gemeentenbelangen (Uithoorn) uitgenodigd.

In samenwerking met
Mediapartners
ProgrammareeksAmsterdam Kiest

Op 16 maart gaan we naar de stembus voor een nieuwe gemeenteraad. In Amsterdam Kiest gaan wij in gesprek met de kandidaten voor de nieuwe Raad. Wat zijn hun plannen? Hoe willen zij Amsterdammers betrekken bij het bestuur van de stad? En waarom moeten wij op hun partij stemmen?