Op 23 september organiseren Stichting !WOON, de Woonbond, de LSVB en ASVA de volgende Woontop Jongeren in Pakhuis de Zwijger! Is de woningmarkt oneerlijk? Je vindt als jongere sneller een naald in een hooiberg dan een jongerenwoning. Kleine kamers met torenhoge huren, tijdelijke contracten en lastige huisbazen lijken nog steeds eerder regel dan uitzondering. En kopen? Dat is voor steeds meer jongeren niets meer dan een droom uit het verleden. De Woontop is specifiek voor en door jongeren (18 – 35 jaar). Tijdens dit evenement gaan jongeren in gesprek met beleidsmakers en experts uit de woningmarkt. Door middel van paneldiscussies, een informatiemarkt en diverse workshops willen we gezamenlijk dieper ingaan op de uitdagingen en oplossingen binnen de woningmarkt. Dit is een uitgelezen kans voor jongeren om meer te leren over huurrechten, woonmogelijkheden, en om actief mee te praten over hun toekomst op de woningmarkt.

Waarom deelnemen?

  • Leer meer over jouw rechten als huurder.
  • Krijg tips bij het zoeken naar een woning
  • Vergroot je kennis over de huidige en toekomstige woningmarkt.
  • Praat mee over jouw toekomst en deel jouw ervaringen en ideeën.

Op het programma staat o.a. een workshop hospiteren, een gesprek over discriminatie tegenover MBO’ers op de woningmarkt en woordkunst van Lemuël de Graav. Het programma vind je hier.

Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen aan de Woontop. Ken je nog mensen met interesse in wonen en alles wat daarmee te maken heeft? Deel dit dan in je netwerk, zodat zoveel mogelijk jongeren de kans krijgen om deel te nemen. Hoe meer betrokkenen, hoe sterker onze gezamenlijke stem en hoe groter de impact die we kunnen realiseren. Daarnaast zal er veel nuttige informatie over huren en wonen worden gegeven waar veel jonge mensen op de woningmarkt iets aan kunnen hebben.

We hopen jou en je netwerk te verwelkomen op de Woontop, zodat we samen kunnen werken aan een betere woningmarkt voor jongeren.

Marktkramen:
Wil jouw organisatie een plekje op de informatiemarkt (ook wel de woningmarkt genaamd)? Deze plek is bedoeld om met jongeren in contact te komen en/of te voorzien van informatie en advies en/of promotie te maken voor je (sociale) project. Laat het ons weten als je een plekje wilt op deze informatiemarkt via: [email protected]

Meld je via deze link aan voor de Woontop Jongerenhuisvesting op maandag 23 september, om 19:30 uur.