In EduCAUTION nodigen Yasin Yaylali en Emin Kececi experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over het onderwijs. In deze aflevering ontvangen de Meesters met Dromen Debbie Dussel, onderwijsjunkie en lerares op Basisschool Bijlmerhorst in Amsterdam. In de media horen we dat de crisis iedereen treft, maar is dat voor iedereen gelijk? Wat betekent dit voor kansengelijkheid?

Wekelijks gaan Yasin Yaylali en Emin Kececi in een intieme setting in gesprek over het onderwijs en alle maatschappelijke ontwikkelingen en uitdagingen die daarbij horen. Tijdens de Coronacrisis houden zij de discussie over belangrijke onderwerpen gaande, om luisteraars te blijven informeren en inspireren.

VOORUITBLIK

LIVECAST EduCAUTION #2: Mentale gezondheid in het onderwijs

Met de coronacrisis en de druk en stress die daarbij komen kijken, ligt alles onder een vergrootglas, zo ook het onderwijs. Vernieuwingen op het gebied van online lesgeven zijn uit noodzaak in een ongekend tempo doorgevoerd. Hoe kunnen we dit momentum benutten om jongeren te helpen omgaan met stressvolle gebeurtenissen, nu en in de toekomst? Welke veranderingen kunnen we doorvoeren of toevoegen aan het bestaande curriculum waarmee we de komende generaties veerkrachtiger kunnen maken voor tegenslagen?

Op woensdag 15 april vanaf 18.30 uur gaan we hierover live in gesprek met Marina Broeva, Andries Dos Santos en Dominique Warmerdam. Klik hier om je online plekje te reserveren!

Samengesteld door
Anne Wijnen
Uitvoerend producent