Met de coronacrisis en de druk en stress die daarbij komen kijken, ligt alles onder een vergrootglas, zo ook het onderwijs. Vernieuwingen op het gebied van online lesgeven zijn uit noodzaak in een ongekend tempo doorgevoerd. Hoe kunnen we dit momentum benutten om jongeren te helpen omgaan met stressvolle gebeurtenissen, nu en in de toekomst? Welke veranderingen kunnen we doorvoeren of toevoegen aan het bestaande curriculum waarmee we de komende generaties veerkrachtiger kunnen maken voor tegenslagen?

Marina Broeva de oprichter van Braive vertelt ons in deze LIVECAST hoe zij met haar scholenproject Braive@school jongeren eigenaarschap geeft over hun mentale weerbaarheid, door hen de nodige kennis te bieden, te inspireren en tools aan te reiken.

ProgrammareeksEduCAUTION

In EduCAUTION nodigen Meesters met Dromen Yasin Yaylali en Emin Kececi experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over het onderwijs. Wekelijks nodigen Yasin en Emin verschillende experts in het onderwijsveld uit om in gesprek te gaan over alle uitdagingen die voor ons liggen.