De Stad

Mentale gezondheid in het onderwijs

Waarom het juist nu de tijd is, om mentale gezondheid een vaste plek te geven binnen het onderwijs
woensdag 15 apr, 18.30
wo 15 apr, 18.30
Online via LIVECAST

Met de coronacrisis en de druk en stress die daarbij komen kijken, ligt alles onder een vergrootglas, zo ook het onderwijs. Vernieuwingen op het gebied van online lesgeven zijn uit noodzaak in een ongekend tempo doorgevoerd. Hoe kunnen we dit momentum benutten om jongeren te helpen omgaan met stressvolle gebeurtenissen, nu en in de toekomst? Welke veranderingen kunnen we doorvoeren of toevoegen aan het bestaande curriculum waarmee we de komende generaties veerkrachtiger kunnen maken voor tegenslagen?

Marina Broeva de oprichter van Braive vertelt ons in deze LIVECAST hoe zij met haar scholenproject Braive@school jongeren eigenaarschap geeft over hun mentale weerbaarheid, door hen de nodige kennis te bieden, te inspireren en tools aan te reiken.

In verband met de meest recente ontwikkelingen betreffende het coronavirus, zendt Pakhuis de Zwijger nu dagelijks online programma's uit waarbij je live en gratis kunt meekijken via de LIVECAST of zelfs mee kunt praten via de Zoom webinar. Reserveer snel om zeker te zijn van je online plekje, waarna je 24 uur voor de start van het programma een mailtje van ons ontvangt met de juist link naar de LIVECAST of Zoom webinar. Je kunt ook altijd nog meekijken via de onderstaande gele buttons verwijzend naar LIVECAST en Zoom.
Praat mee via Zoom
Kijk mee via de livecast

woensdag 15 apr, 18.30
Online via LIVECAST