Juist in deze tijden waarin we afstand nemen van elkaar en de toekomst onzeker is, vind ik het belangrijk om naar elkaars verhalen te blijven luisteren. Om elkaar te blijven ontmoeten en om elkaar te blijven begrijpen.

Om even afleiding te vinden in een verhaal, te leren over de werelden van anderen of je eigen ervaringen te herkennen. Bij Pakhuis de Zwijger programmeren we dagelijks over actuele gebeurtenissen of over langlopende ontwikkelingen. Maar de verhalenavonden op de vrijdagavond zijn stiekem mijn favoriet. Nadat we vier dagen hebben geluisterd naar verschillende sprekers over grootse stedelijke, landelijke en globale onderwerpen, sluiten we de week af met het kleine en het persoonlijke. Dat toont voor mij aan dat juist dat kleine zo klein nog niet is. Want het verbindt.

Ik raad jullie daarom aan om vaker naar elkaar te luisteren. Om de tijd te nemen om andermans verhalen aan te horen. En vervolgens ook je eigen verhaal te delen. Bij de tramhalte, in de supermarkt of gewoon via de Pakhuis de Zwijger LIVECAST! In deze kijk-, en luisterlijst vind je mijn persoonlijke favorieten op een rijtje.

Gatool’s Kijklijst: Verhalen uit de stad

Amsterdam Vertelt #2│Verhalen door Spoken Agency
24 APR 2020│Luister naar deze storytellers om verbonden te blijven in tijden van quarantaine. Klik hier om naar de programmapagina te gaan.

Amsterdam vertelt #5│Black Lives Matter
5 JUN 2020│Verhalen uit Amsterdam Nieuw-West’ maakt plaats voor #BlackLivesMatterNL.
Klik hier om naar de programmapagina te gaan.

Verhalen uit Nieuw-West #15│Wat is geluk voor jou?
17 APR 2o20│Verhalen uit Amsterdam Nieuw-West #15, deze keer live vanuit Pakhuis de Zwijger. Klik hier om naar de programmapagina te gaan.

Gatool’s Luistertip: Verhalen uit de stad

Pakhuis de Zwijger Podcast #15 Fouad Lakbir│Over de kracht van verhalen.
In de vijftiende aflevering van de podcast van Pakhuis de Zwijger praat Maurice Seleky met Fouad Lakbir, medeoprichter van Shokkin Group Nederland en storytel-coach. Ze praten over opgroeien in de Kolenkitbuurt, over hoe verhalen pesten kunnen verminderen en over hoe Shokkin Group de ‘inbetweeners’ probeert te bereiken.

 

Samengesteld door
Gatool Katawazi
Programmamaker Onderwijs en Economie