Twintig jaar geleden werd in Paradiso de eerste nachtburgemeester verkozen. Unaniem verkoos de jury het collectief De Nachtwacht als nachtburgemeester. Met acht personen sterk namen zij het ambt aan. Sindsdien hebben verschillende nachtburgemeesters hun plicht vervuld en veel betekend voor het nachtleven van de stad. Afgelopen maandagavond presenteerde Stichting N8BN A’DAM een tijdelijke nachtraad in Pakhuis de Zwijger. Ook werd er bekend gemaakt dat de verkiezingen voor een nieuwe nachtburgemeester waarschijnlijk in maart zullen plaatsvinden. Dit zou betekenen dat Amsterdam vanaf het voorjaar weer een nieuwe nachtburgemeester heeft, die het nachtleven van de stad vertegenwoordigt.

Naar aanleiding van het twintigjarig bestaan van de nachtburgemeester organiseerde Pakhuis de Zwijger deze avond. De nieuwe nachtraad werd gepresenteerde bestaande uit: Pim Evers (mede-eigenaar 17 horecazaken en voorzitter Koninklijke Horeca Nederland Amsterdam), Bas Louwers (eigenaar Bitterzoet en voorzitter Overleg Amsterdamse Clubs), Claudia Walraven (secretaris Evenementen Vereniging Amsterdam), Isabelle Ho Kang You (marketing en communicatie nachtclub Radion) en Sabine Scharwachter (campagnevoerder nacht=leven en kandidaat-raadslid GroenLinks). Samen moeten zij de verkiezingen van de nieuwe nachtburgemeester in goede banen leiden.

De avond startte met dj Joost van Bellen die het publiek aan de hand van krantenknipsels meenam naar 2003, destijds was een nachtburgemeester ook hard nodig. Sinds de komst van nachtburgemeesters hebben zij meer ruimte in de stad gecreëerd voor het nachtleven. Na twintig jaar nachtburgemeesterschap werd er ook vooruit gekeken. Wat willen wij de nieuwe nachtburgemeester meegeven en wat zouden de verantwoordelijkheden zijn?