Verhalen uit Nieuw-West is onze maandelijkse avond vol verhalen uit Amsterdam Nieuw-West. Deze avond is voor jou als je nieuwsgierig bent naar andermans verhalen, als je de kunst van het vertellen wilt leren, of als je staat te popelen om zelf je verhaal te delen.

Afgelopen donderdag 26 januari vond er weer een mooie, warme en gezellige verhalenavond plaats in het pand. Het thema was: “Ohja… mijn goede voornemens”.

© Dorota Dabrowska

Door Ummi Yanuba werden we geïnstrueerd om onze eigen oren te masseren (aanrader). Rens Weijenborg vertelde op de valreep over de oorsprong van het woord ‘genie’ en raadde ons aan om te leven met de urgentie van een 17-jarige die hopeloos verliefd is op diens elf jaar oudere kunstdocente. Van Chaimae Bouzagaoui leerden we dat ‘het’ altijd goed komt (maar dan gevat in veel meer en veel mooiere woorden). Ook herinnerde ze ons eraan dat alles altijd van tijdelijke aard is. Samia Anaïs nam ons mee in de status van haar goede voornemens: “ze liggen in de prullenbak, die ik nodig moet gaan legen.” Een verhalenverteller (helemaal op bezoek vanuit Rijswijk (!)) verrijkte de avond spontaan met de oneliner “als ik vakantie heb, ben ik met pensioen.” En natuurlijk werden er onderling veel goede, slechte, oude, nieuwe en verbroken voornemens gedeeld.

Wil je meer verhalen horen? Kom dan naar de volgende verhalenavond: élke laatste donderdag van de maand in New Metropolis Nieuw-West (Burgemeester Rendorpstraat 1). Hou onze agenda in de gaten of volg ons op Instagram.

Wil je leren hoe je zelf een verhaal kunt vertellen? Kom dan naar Verhalen Lab op 9 november.

Tot snel!

© Dorota Dabrowska

© Dorota Dabrowska

© Dorota Dabrowska

© Rajeb Sabe