In samenwerking met de gemeente Amsterdam organiseert West Beach het Stille Wateren Festival, een uniek evenement aan de Sloterplas, op 24, 25 en 26 mei. New Metropolis Nieuw-West neemt deel aan het festival. Op deze locatie kun je deelnemen aan een fotografie-workshop, een animatieworkshop voor kinderen en en een gametoernooi. Het festival is gratis toegankelijk.

Na jaren van bruisende festivals bij de Sloterplas was het tijd voor iets anders – een geschenk aan de buurt. Het Stille Wateren Festival is een viering van rust en stilte, en een erkenning van hoe deze elementen ons verbinden.

Het Stille Wateren Festival nodigt je uit om de rust van de Sloterplas te ervaren met allerlei gratis activiteiten, heerlijk eten en verfrissende drankjes. Het is een kans om de hectiek van alledag achter je te laten en te genieten van de prachtige natuur van Amsterdam Nieuw-West, samen met buurtgenoten.

Wat kun je verwachten? Een scala aan workshops, kunstuitingen, sportieve activiteiten en culinaire hoogstandjes, allemaal gratis en voor iedereen toegankelijk.

Hier zijn de locaties die mee doen en enkele hoogtepunten:

Van Eesteren Museum: Geniet van storytelling, leer weven tijdens workshops, bewonder tentoonstellingen van kinderkunst en smul van de lekkernijen van Abi patat & de Kolenkitkoks.

New Metropolis: Ontdek de wereld van analoge en digitale fotografie tijdens workshops, doe mee aan animatieworkshops voor kinderen en laat je vaardigheden zien tijdens een game-toernooi.

De Natuurkamer: Ga op een wildpluk wandeling, ontspan met kinderyoga of geniet van het theater van Kees en Koos.

Buurtwerkplaats Noorderhof: Laat je verwennen tijdens een massage workshop, ervaar de rust van Chi-Kung aan de Sloterplas en geniet van heerlijke gerechten van Rani’s Veggie Kitchen en versgebakken pizza’s.

Kom langs, probeer nieuwe dingen uit, ontmoet je buurtgenoten en geniet samen van het zonnige weer. Voor sommige activiteiten moet je je vooraf aanmelden. Voor meer informatie kun je de website van het festival bekijken.

flyer