Movies that Matter organiseert samen met Pakhuis de Zwijger vier gratis vertoningen van spraakmakende films uit de festivalselectie van Movies that Matter Festival 2020. Daarbij presenteren we bij elke film een live verdiepingsprogramma waarbij de filmmakers en aansprekende gasten aanwezig zijn. Zo bieden we deze films en de makers een online podium om in gesprek te gaan met hun publiek, nadat het festival door de coronacrisis is geannuleerd.

De vier films kun je voor bepaalde tijd online bekijken. Ga voor de exacte tijden en data van de filmvertoningen + nagesprek naar de desbetreffende programmapagina.

Dinsdag 12 mei 20:00 uur – Film + nagesprek: Little Germans (2019)

Little Germans is een verhelderende en shockerende zoektocht naar de wortels van extreem gedachtegoed aan de hand van interviews met leden van rechtse bewegingen, afgewisseld met prachtige animatie over opgroeien als neonazi.

We ontmoeten leden van rechtse bewegingen als Pegida en de Identitairen, die op een open manier vertellen over hun motieven, ideeën en hun eigen – vaak zeer strikte – opvoeding. Velen zetten vraagtekens bij de dominante kijk op de geschiedenis, waarin Duitsers zich schuldig zouden moeten voelen over hun verleden.

Klik hier voor meer info en om te reserveren.

LITTLE GERMANS – Trailer (English Subs) from Little Dream Entertainment GmbH on Vimeo.

 

Dinsdag 19 mei 20:00 uur – Film + nagesprek: Stop Filming Us (2020)

Fascinerende studie naar verschillende percepties van de Democratische Republiek Congo. Kan een westerse filmmaker iets van waarheid vangen over dit complexe, beschadigde en prachtige land? Of veroorzaken westerse ‘goede bedoelingen’ alleen maar schade en frustratie? Eerlijk en inzichtelijk, met stemmen van alle kanten.

Klik hier voor meer info en om te reserveren.

 

Dinsdag 26 mei 20:00 uur – Film + nagesprek: Even after Death (2020)

Zowel poëtisch als verontrustend eerbetoon aan de vele vluchtelingen die verdronken terwijl ze probeerden Europa te bereiken via de Middellandse Zee. Een pleidooi tegen verwaarlozing en vóór een menselijke kijk op de realiteit aan de Europese grenzen. Gefilmd door vluchteling-filmmakers die zelf de dodelijke overtocht overleefden.

Klik hier voor meer info en om te reserveren.

 

Dinsdag 2 juni 20:00 uur – Film + nagesprek: Winter Journey

Bijzondere vertelling over het leven van de Joodse ouders van Martin Goldsmith, die nazi-Duitsland ontvluchtten. De gesprekken die Martin met zijn vader had worden nagespeeld, waarbij Bruno Ganz de rol van de vader prachtig vertolkt. De verhalen over de jonge geliefden komen volledig tot leven dankzij inventief gebruik van archiefmateriaal.

Klik hier voor meer info en om te reserveren.

Samengesteld door
Guusje Meeuwissen
Online marketeer