Op maandag 22 mei 2023 vindt de jaarlijkse Staat van de Stad plaats in het Internationaal Theater Amsterdam. In teken van het thema “Morgen is nu”, verkennen we inspirerende handelingsperspectieven voor de stad, om een goede voorouder te worden voor de toekomstige generatie van Amsterdammers.

De systemen van de stad kraken en piepen: van het gebrek aan betaalbare woningen en de jarenlange wachtlijsten in de GGZ, tot kansenongelijkheid in het onderwijs, armoede en klimaatverandering. De jongere generaties worden nog altijd niet goed vertegenwoordigd in posities van macht, terwijl juist zij de consequenties van deze maatschappelijke problemen voelen. Hoe wordt de huidige generatie bestuurders en leiders van de stad een goede voorouder voor de toekomstige Amsterdammer? En hoe kunnen jongeren zelf het voortouw nemen in het aanpakken van deze uitdagingen?

Tijdens deze editie van De Staat van de Stad verkennen we inspirerende, creatieve en daadkrachtige handelingsperspectieven voor het Amsterdam van de toekomst. Dat doen we met o.a. Jason Bhugwandass (ExPex), Hannah Prins (XR), Freek Wallagh (nachtburgemeester van Amsterdam), Femke Kaulingfreks (Hogeschool Inholland & Wibautleerstoel UvA) en Maru Asmellash (The New Originals & Broedplaats Kazerne Reigersbos). De keynote van deze editie wordt dit jaar verzorgd door niemand minder dan de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema.

Over De Staat van de Stad

De jaarlijkse Staat van de Stad is een programma waarin bijzondere Amsterdamse gasten met elkaar in gesprek gaan over feiten en cijfers, opgaven en uitdagingen en ambities voor de toekomst. De Staat van de Stad is een co-productie van Internationaal Theater Amsterdam (ITA), Pakhuis de Zwijger en Gemeente Amsterdam Informatie, Onderzoek en Statistiek, in samenwerking met de Rabobank Amsterdam.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook langskomen? Koop hier je ticket!