Op maandag 21 oktober vindt DuPho’s Dutch Photographers Day plaats in Pakhuis de Zwijger; een dag om in gesprek te gaan met experts; om inspiratie op te doen; om lezingen en workshops bij te wonen en te netwerken met collega-fotografen.

Tijdens deze dag zal Pakhuis de Zwijger een gesprek hosten met fotograaf, beeldmaker en onderzoeker Mounir Raji. Zijn werk wordt gekenmerkt door een natuurlijk gevoel van warmte en rust, en laat vaak een diverse wereld zien. Mounirs werk is op dit moment te zien op BredaPhoto. Met zijn project Dreamland brengt hij een ode aan het Marokko van zijn dromen. Hij portretteert het land waar zijn familie vandaan komt, en waar hij zelf, geboren en opgegroeid in de Zaanstreek, vanaf zijn jeugd de zomers doorbracht. Deze middag gaan we in gesprek over zijn werk, dromen, voorbeelden en uitdagingen. Deze talk is een samenwerking tussen Pakhuis de Zwijger en DuPho en wordt gemodereerd door Dymphie Braun. Je kunt via de website van DuPho een ticket kopen voor dit programma.

De Dutch Photographers Day wordt afgesloten met Fotokroniek, georganiseerd door Pakhuis de Zwijger. Dit maandelijkse programma draait om het werk van vooraanstaande fotografen. Deze maand is Martijn van de Griendt te gast, een documentaire- en portretfotograaf die ook filmmaker is. Hij werkt aan langlopende projecten die vaak in boekvorm verschijnen en maakte al twee lange documentaires. In zijn werk staan vaak jongeren centraal, waarbij hij persoonlijke verhalen en kwetsbaarheid vastlegt. Zijn stijl is herkenbaar door de kleurrijke beelden, soms met een rauw randje. Tijdens Fotokroniek zal Martijn, aan de hand van beeldmateriaal, vertellen over zijn fotografie, zijn ontwikkeling als regisseur en zijn sterke connectie met jongeren.

Voorafgaand aan Fotokroniek wordt om 19:30 Martijns nieuwe documentaire De Heilige Drie-Eenheid vertoond in de Grote Zaal. Om 21:00 start de Fotokroniek. Gratis kaarten voor de film en Fotokroniek zijn te reserveren via de website van Pakhuis de Zwijger.

Meld je hier aan voor de filmvertoning en de Fotokroniek op maandag 21 oktober.