In EduCAUTION nodigen Yasin Yaylali en Emin Kececi experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over het onderwijs. In deze aflevering ontvangen de Meesters met Dromen Alisa Cuuna, Model en Theatermaker. Wat heeft Alisa allemaal meegemaakt en leeft zij nu The Dutch Dream?

Alisa Cuuna heeft in 2018 de opleiding Drama acteur aan de school voor de kunsten in Groningen afgerond. In 2016 speelde ze de hoofdrol Sabira in de shortmovie ARRIVED. Zij is voor haar hoofdrol twee keer in de prijzen gevallen, waaronder die van Beste actrice Nationaal. Daarnaast is ze bij DOX kind aan huis!

Alisa is maatschappelijk betrokken bij Defence for Children als ambassadeur.

Ze is regelmatig te vinden op het Ministerie Justitie en Veiligheid om het migratiebeleid te bevorderen als ervaringsdeskundige. In het voorjaar was ze te zien in het voorstelling: Tranen van Maria. Haar rode draad is doceren, theater als middel inzetten om jongeren tot hun recht te laten komen.

VOORUITBLIK

LIVECAST EduCAUTION #6: onderwijs in Amsterdam Zuidoost

De coronacrisis maakt de ongelijkheid in het onderwijs niet alleen zichtbaar, maar draagt er ook aan bij. Nu de scholen langzaam weer nadenken over hoe ze open kunnen gaan is het goed om te onderzoeken hoe de achterstanden ingehaald kunnen worden. Samen met wethouder Marjolein Moorman, stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing en onderwijsprofessionals uit Amsterdam Zuidoost spreken we over hoe we dat het beste kunnen aanpakken

Op woensdag 13 mei vanaf 18.30 uur gaan we hierover live in gesprek met wethouder Marjolein Moorman, stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing. Klik hier om je online plekje te reserveren!

Samengesteld door
Lisa Vlug
Programmamaker onderwijs
Dit artikel gaat over