In EduCAUTION nodigen Yasin Yaylali en Emin Kececi experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over het onderwijs. In deze aflevering ontvangen de Meesters met Dromen Ida van Praag, initiatiefnemer Mediabalans, programmamanager onderwijsinnovatie, adviseur en innovator. Op welke manier houdt zij zich juist nu bezig met onderwijsvernieuwingen, en hoe stimuleert ze daarmee digitale inclusie en kansengelijkheid?

Ida van Praag spreekt over Mediabalans en op welke manier zij digitale inclusie en kansengelijkheid stimuleert. Elke kind moet kunnen meedoen. In de huidige samenleving, met de Coronacrisis, is het belangrijk om samenwerking en verbinding te stimuleren, en daarmee de kwetsbare doelgroepen te ondersteunen. Hoe komen kinderen bijvoorbeeld aan laptops, en hoe betrek je iedereen op een gelijkwaardige manier?

Wekelijks gaan Yasin Yaylali en Emin Kececi in een intieme setting in gesprek over het onderwijs en alle maatschappelijke ontwikkelingen en uitdagingen die daarbij horen. Tijdens de Coronacrisis houden zij de discussie over belangrijke onderwerpen gaande, om luisteraars te blijven informeren en inspireren.

VOORUITBLIK

LIVECAST EduCAUTION #4: Toekomstgericht denken in het onderwijs

Een klimaatcrisis. Een coronacrisis. Scholieren snakken naar antwoorden, op z’n minst naar wat houvast. Wat zijn de oorzaken? Hoe ziet hun toekomst eruit? Kunnen zij bijdragen aan een oplossing? Maar zelfs de lessen van de kredietcrisis uit 2007 zijn door het onderwijs nog niet meegenomen in het curriculum. Geen wonder dat onderzoek van het LAKS uitwijst dat scholieren ons onderwijs steeds minder als relevant ervaren. Onderwijs moet leerlingen voorbereiden op de toekomst. Maar hoe doe je dat als wereldwijde ontwikkelingen onze manier van leven ter discussie stellen? Wat kunnen wij onze leerlingen bieden?

Op woensdag 29 april vanaf 18.30 uur gaan we hierover live in gesprek met Mark Boode, Bart Verheggen, Pieter Lossie, Wieneke Maris en Henk Tameling. Klik hier om je online plekje te reserveren!

Samengesteld door
Anne Wijnen
Uitvoerend producent
Dit artikel gaat over