De komende maanden biedt New Metropolis Nieuw-West ruimte aan 12 beginnende podcastmakers. Tijdens de Oorzaken Podcast Academy Nieuw-West leren de deelnemers in een paar maanden alles over research, interviewen, opnemen en monteren. Onder begeleiding van professionele podcastmakers werken de deelnemers toe naar een korte audiodocumentaire over leven in Nieuw-West. De eindresultaten zullen in juni worden gepresenteerd aan het publiek tijdens het Oorzaken Podcastfestival. In deze blog kun je alvast een kijkje achter de schermen nemen.

Op woensdagavond 25 januari vond de kick-off plaats van de Oorzaken Podcast Academy Nieuw-West. Onder het genot van een luisterdiner maakten de workshopleiders en deelnemers kennis met elkaar én met inspirerende audioverhalen. Door een persoonlijk geluidsfragment mee te nemen en aan de groep te laten horen stelde iedereen zich aan elkaar voor. Zo klonk tijdens deze voorstelronde-in-audio-stijl onder andere het gerinkel van een sleutelbos, vogelgekwetter, een Marokkaanse radiozender, een filosofisch gesprek en favoriete (dans)muziek…

 

Afgelopen weekend vond de eerste workshopdag plaats van de Podcast Academy, dit onder begeleiding van Yula Altchouler en Vinny Tailor. De deelnemers kregen les van Fouad Lakbir in oral storytelling en Vinny Tailor leerde ze de basics van het monteren. Binnenkort volgen er workshops interviewen van Lotte Van Gaalen, spanningsopbouw van Jair Stein en voice overs inspreken van Siona Houthuys (Audiocollectief SCHIK).

De makers zijn heel enthousiast aan de slag gegaan. We zijn super benieuwd naar hun verhalen. Eind mei/begin juni zullen we ze aan het brede publiek presenteren. Stay tuned!