Elk jaar tijdens Keti Koti op 1 juli wordt er op verschillende plekken in Nederland het trans-Atlantische slavernijverleden herdacht en de afschaffing ervan gevierd. Dit jaar is het 150 jaar geleden dat er een einde kwam aan de slavernij in het Koninkrijk der Nederlanden.

De Keti Koti maand is op 1 juni afgetrapt door de memre wakka (herdenkingstocht) die is georganiseerd door de stichting Eer en Herstel. Tijdens de Keti Koti maand worden er activiteiten en workshops georganiseerd, waardoor wij stil kunnen staan bij het Nederlandse trans-Atlantische slavernijverleden. De memre wakka stond dit jaar in het teken van healing and reparation voor de nazaten van tot slaaf gemaakten en inheemse volkeren.

In deze vierde aflevering van Stem van de Stad gingen wij met jonge Amsterdammers in gesprek om te kijken wat zij weten over Keti Koti, het slavernijverleden en de doorwerkingen hiervan.

Maandag 4 juli vertonen wij de film ‘A Story of Bones’ en gaan daarna in gesprek met verschillende experts over het onze koloniale erfenis. Reserveer hier je gratis plek!

In samenwerking met
Chanell Strijder
Stagiair Sociale Stad