Open Call: Indigenous Liberation Day

Indigenous Liberation Day verwelkomt ideeën voor programmering.
Reageer

Op 12 oktober 2020 vindt de eerste editie van Indigenous Liberation Day plaats. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking Stichting Aralez, Pakhuis de Zwijger en diverse inheemse organisaties en belangengroepen. Een avond vol met workshops, netwerkbijeenkomsten, performances, panel-gesprekken, talks en filmvertoningen. Centraal hierin staan; inheemse zelfbeschikkingsrecht, natuur regeneratie, kennis, spiritualiteit, taal en cultuur.

Open Call: hoe kun je meedoen?
Je kan tot en met 12 april ideeën aandragen voor de programmering via het contactformulier. Probeer deze zo zorgvuldig en volledig mogelijk in te vullen. LET OP: na 12 april, is het dus gesloten.

Wat voor soort programma’s en ideeën kan ik aandragen?
Je kan denken aan workshops, netwerkbijeenkomsten, performances, panel-gesprekken, talks en filmvertoningen.  Jouw initiatief, idee of programmaconcept kan multidisciplinair zijn en uiteraard variëren van vorm en inhoud. Voel je vrij om zelf iets aan te dragen om ons allen te inspireren! Naast programmavoorstellen kan je als artiest en/of spreker ook individueel presenteren. 

De 5 thema’s voor de Open Call
Voor de Indigenous Liberation Day verwelkomt de organisatie voorstellen en ideeën voor de programmering gerelateerd aan de vijf centrale thema’s.  Deze zijn: 1) inheemse kunst, taal en cultuur; 2) Kennis, onderwijs en onderzoek; 3) Inheemse rechten, verzet en zelfbeschikkingsrecht; 4) Natuurrechten, regeneratie en relatie met natuur;  5) Intergenerationeel trauma, healing en spiritualiteit.  Meer achtergrondinformatie over de Indigenous Liberation Day en de thema’s kan je hier vinden.

Wie kan meedoen
Wij bieden een platform aan inheemse groepen, organisaties en diaspora voor samenwerkingen rondom de vijf centrale thema’s. Uiteraard zijn andere organisaties en/of solidariteitsgroepen meer dan welkom om ook hun ideeën toe te sturen.

Hoe gaat de selectie plaatsvinden
We zullen alle aangedragen ideeën van de Open Call met zorg behandelen. We selecteren vervolgens op inhoud, vorm, mogelijke impact en haalbaarheid. Mogelijk kunnen we voor deze editie niet alle ideeën faciliteren. Ook kan het voorkomen dat we sommige programmavoorstellen in samenspraak zullen verfijnen voor mogelijke samenwerkingen met andere organisaties.

Agendatip: Earth Day, 24 April 2020
We gaan toewerken naar 12 oktober 2020. Op 24 april, Earth Day, houden wij een ceremoniële ‘Earth Day  soft-launch’. Tijdens deze soft-launch worden de geselecteerde ideeën van de Open Call gepresenteerd. Inloop zal zijn vanaf 19:30, inclusief hapjes. Reserveren kan hier

Meer informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie? Geen probleem! De projectleiders van Indigenous Liberation Day 2020 helpen je graag verder.

Max de Ploeg (Pakhuis de Zwijger) max@dezwijger.nl
Céline Kun (Stichting Aralez) celinekun3@gmail.com

Wil je op de hoogte gehouden worden?
Like en volg dan de Facebookpagina van Stichting Aralez en van Pakhuis de Zwijger. Lijkt het je leuk om op de hoogte gehouden te worden van onze activiteiten via de mailinglist?
Geef je dan op door een mailtje te sturen naar:
Max@dezwijger.nl