In de programmareeks ‘Amsterdamse Iconen’ ontvangen we elke editie een bijzondere Amsterdammer waarmee we in gesprek gaan over diens werk, leven en band met de stad. Tijdens deze aflevering is één van de grootste horeca-uitbaters van Amsterdam onze gast, namelijk Won Yip. Op 23 juni om 20:00 maakt hij tijd vrij in zijn overvolle agenda om meer over zijn leven en zijn band met Amsterdam te vertellen in Pakhuis de Zwijger.

Won Yip (Tilburg, 30 juli 1969) is een bekende horecaondernemer en investeerder. Ondernemen zit in zijn bloed. Als zoon van Chinese migranten groeide Yip op in Vlissingen waar zijn familie een succesvol restaurant runde. Op zijn negentiende opende hij zijn eigen café in Goes, waarop Café Zwart aan de Dam in Amsterdam twee jaar later volgde. Sindsdien groeide hij uit tot één van de grootste horeca-uitbaters in Amsterdam met zaken op iconische locaties in de stad.

Sinds een aantal jaar is hij ook de eigenaar van het penthouse in de Pontsteiger gelegen in de Houthavens. Dit trok grootse media-aandacht naar de ondernemer, omdat het werd geadverteerd als het duurste en grootste appartement van Nederland. Daarnaast werd hij bij het grote publiek ook bekend door zijn deelname als één van de ‘dragons’ in de Nederlandse versie van het televisieprogramma Dragons’ Den.

Als ‘Koning op de Dam’ draait hij al meer dan 30 jaar mee in het centrum van Amsterdam en heeft hij de stad zien veranderen. Daarom gaan wij tijdens dit programma met Yip de diepte in over de stad. Wat betekent Amsterdam voor hem, en waarom koos hij Amsterdam als startblok voor zijn carrière? Hoe ziet hij de toekomst van de stad voor zich? Ook bespreken we de plekken in Amsterdam die een sleutelrol hebben gespeeld in zijn carrière en leven in de stad.

Nieuwsgierig geworden? Vrijdag 23 juni om 20:00 gaan wij in Pakhuis de Zwijger in gesprek met Amsterdamse Icoon Won Yip in de Grote Zaal. Reserveer hier je gratis plek!