Zaterdag 13 mei was de pop-up expo PowerSisters te zien in New Metropolis Nieuw-West. Deze expo, gecureerd door Art director en stylist Perrine Philomeen en met fotografie van Iris Haverkamp Begemann, vierde sisterhood en empowerment. De pop-up was een groot succes!

Perrine Philomeen verhuisde naar Slotermeer. Het deel van Amsterdam dat niet wordt gekenmerkt door grachtengordels, maar door enorm veel kleur verscholen in grijze gebouwen. De Nederlandse kunstenaar werd hier omarmd door de lokale vrouwelijke kickboks community, een hechte groep van voornamelijk Marrokaans-Nederlandse moslima’s. Hier maakte ze kennis met een niet eerder ervaren gevoel van community. Met de fotoserie PowerSisters viert ze de kracht en de sisterhood die ze heeft ervaren tijdens de lessen.

Achter de deuren gaan hijabs af en bokshandschoenen aan. Er is ruimte om kwetsbaar te
zijn, je eigen grenzen op te zoeken en elkaar aan te moedigen. De leiding wordt hier niet
alleen genomen door leraar Assia: iedereen wordt in het proces betrokken. Hierbinnen
ervaarde Philomeen dat we als vrouwen, ongeacht culturele of religieuze verschillen,
verbonden met elkaar zijn. Als art director wilde Philomeen deze bijzondere community visueel vastleggen. Hiervoor werkte ze samen met fotograaf Iris Haverkamp Begemann, die bekend staat om haar werk waarin ze streeft naar een inclusieve hedendaagse samenleving. Door middel van mode en styling creëerde Philomeen samen met kickboksers Aya, Ouassima en Yasmina een perspectief waarin kracht en vrouwelijkheid de boventoon voeren. Sportieve – speciaal door Philomeen ontworpen – hijabs, felle kleuren en gedurfde make-up, vertellen voor haar het verhaal van de nieuwe generatie van Nieuw-West. Met deze fotoserie hoopt ze westerse stereotypen over moslimvrouwen te tackelen en biedt het een krachtige reactie op de negatieve beeldvorming in de huidige media. PowerSisters van Perrine Philomeen is een ode aan de vrouwen, de community die haar met open armen verwelkomde, en de buurt die ze inmiddels met trots ‘haar thuis’ noemt.

Mocktails van Ouassima Ben (insta: @velvet_sisters).

De fotoserie PowerSisters is gemaakt in samenwerking met Ouassima Benhaquim, Aya M’hadhebi en Yasmina Sina die kickboksen bij Unitefit.


 

Art direction en styling – Perrine Philomeen
Fotografie- Iris Haverkamp Begemann
Hair & make-up – Naomi Bonita
Styling assistant- Marjolijn Scholten
Light assistant – Josephien Verhoeff
Hair & make-up assistant – Rahma Sewlal

Speciale dank aan kickboksleraar Assia en sportschool Unitefit.