Geschreven door: Samir el Hadaoui

Het is altijd spannend om te starten met een nieuwe groep. In totaal hadden we acht aanmeldingen van talentvolle Nieuw-Westerlingen die dit traject met ons aan wilden gaan. Ook nu werd het ons weer duidelijk hoeveel behoeften jongeren hebben, juist nu, om bezig te zijn met persoonlijke ontwikkeling en actief burgerschap.

De eerste sessie staat in het teken van het ontdekken van je krachten en talenten. Voor we daar aan beginnen, investeren we tijd in de groepsvorming. Hier leren deelnemers elkaar en ons beter kennen. Daarnaast is het ook een moment om de behoeften en verwachtingen uit te spreken. Hierin lieten de deelnemers merken dat ze enorm blij waren dat ze weer iets fysieks konden doen en dat ze zich verder willen ontwikkelen om ook iets terug te kunnen geven aan hun buurt. De groepsvorming sluiten we af met een deelsessie waarin alle deelnemers zich kwetsbaar hebben opgesteld naar elkaar waardoor het ijs meteen gebroken was.

Na een korte pauze starten we met werkvormen om de deelnemers hun krachten te laten ontdekken. Daarna gebruiken we peer-coaching om de deelnemers hun krachten met elkaar te delen. Alle deelnemers vertrokken met een nieuwe bewustzijn op hun krachten en talenten en met veel zin in de rest van de academie.