Na de basis in de eerste dagen (waarover meer te lezen is in blog 1 en blog 2) te hebben gelegd is het in dagen 4 tot 7 tijd voor de volgende stappen. Werkend vanuit de kernwaarden en het ‘waarom’ van de deelnemers is tijd voor het ophalen van persoonlijke verhalen, het delen van dromen voor de buurt en het werken aan plannen.

> Dag #4 – Storytelling – Fouad Lakbir nam de deelnemers mee in zijn passie: verhalen. Wat is jouw verhaal? En hoe zet je het in? Het werd een persoonlijke sessie waarin de deelnemers teruggingen naar hun roots.

© Omar Abdellatif

> Dag #5 – Brainstorm – Werkend vanuit de persoonlijkheden die we hadden opgehaald in de eerdere dagen hebben we een brainstorm gedaan over de vraag: wat is de waarde van Nieuw-West voor jou? Een mooie gezamenlijke sessie waarin we spraken over de buurt. Over de talen die worden gesproken. Over de huizen waarin we leven. En over alle veranderingen die we ons heen zien.

© Peter Both

Dag #6 – Werksessie – In 2 groepen zijn we na de brainstorm verder gegaan met de opgehaalde thema’s. Wat zouden we in gezamenlijkheid kunnen opzetten in de buurt. Een project waarin alle persoonlijkheden tot hun kracht komt.

© Omar Abdellatif

> Dag #7 – Presentatie – De laatste dag was weer een mooie zonnige zaterdag. Deze laatste dag was het tijd om alles van de vorige sessies (persoonlijke ontwikkeling, creativiteit & de buurt) samen te ballen tot een plan. Een droom. Maar vooral een uitvoerbaar project. Twee mooie ideeën kwamen op tafel, waarover snel meer informatie!

© Peter Both

 

Samengesteld door
Peter Both
Projectleider New Metropolis Nieuw-West
Dit artikel gaat over