De tweede dag van de Nieuw Amsterdam Academie stond in het teken van één woord: ‘waarom’. Na de gebruikelijke check-in begon de groep met een eerste brainstorm over wat zij voor zich zagen als hun ‘purpose’. Aan de hand van een lijst kernwaarden werd hier op doorgebouwd in het gesprek. Om vervolgens te komen tot het formuleren van een antwoord op de vraag: waarom? Waarom doe je wat je doet? Wat drijft je?

Het zijn grote vragen, maar het is goed om ze te stellen. En het is ook goed ze te bespreken met mensen die soms heel anders in elkaar zitten dan jij. Zoals een deelnemer riep aan het eind “Dit zou een vak moeten zijn op de middelbare school”.

Op de derde dag lag de focus op het lichaam in plaats van de geest. We gingen boksen met Lucas Defares. Maar niet zomaar boksen, meer een boksen waarin constant de metafoor met het leven werd gezocht. Hoe ga jij om met de ander? Wat verwacht je dat de ander gaat doen en hoe reageer je daar op? Hou je je in of beuk je door?

Het was een bijeenkomst over contact maken. Contact maken met je eigen lichaam en dat van de ander. Het ging over focus, complimenteren en stop zeggen. Al met al een fijne lichamelijke afwisseling dat leidde tot mooie nieuwe inzichten.