We trappen het tweede seizoen van ons boekenprogramma, gelieerd aan het leesoffensief, af met drie beginnende schrijvers uit Zuidoost. We gaan met hen in gesprek over de leescultuur in Zuidoost en vragen naar hun kijk om de jongeren te inspireren. Daarnaast zullen we inzoomen op de verschillende initiatieven die afgelopen zomer zijn gelanceerd om het lezen leuker te maken en te bevorderen.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Rosita Mo Ajok Rosita is een coach en een schrijver van: Krachtig Kiezen in 7 stappen kiezen voor jezelf en het leven dat jij wil, die vrouwen krachtig laat kiezen voor zichzelf. Omdat zij weet dat een geweldig leven maar een paar stapjes van je is verwijderd. Haar jarenlange ervaring heeft zij gedistilleerd in een model en methode bestaande uit 7 kleine stapjes. Het is haar missie om de wereld mooier achter te laten dan ze hem ooit heeft aangetroffen. Dat doet zij in Zuidoost naast haar coaching als buurtcoördinator bij Rochdale en als coördinator bij de Stichting Buurtgezinnen.

Des Balentien (Curaçao, 1988) Des Balentien is artiest, ondernemer en motivatiespreker. Ze is eigenaar van vijf bedrijven. Des is al jaren bekend van sociale media met duizenden volgers. Ze verscheen ook op TV. Ze zoekt altijd naar een nieuw platform om haar boodschappen te verspreiden. Ze geeft workshops, bezoekt scholen en detentie-inrichtingen om jongeren te motiveren zelf hun leven aan te pakken. Ook biedt ze jongeren een kans zich muzikaal te leren uiten. Haar activiteiten vloeien voort uit een veel omvattende visie om jong en oud te inspireren en een ambitie om de wereld te veroveren.

Dit programma is ontwikkeld door
Angelique Hoogmoed
Partners
Mediapartner
ProgrammareeksLeesoffensief

We gaan in op de leescultuur in Zuidoost. In deze serie geven we schrijvers de mogelijkheid om te vertellen over hun eigen werk en inspiraties, maar gaan we ook in op hun wegen om anderen te inspireren.