Wie ondersteuning nodig heeft om aan het werk te gaan én te blijven, kan tegenwoordig rekenen op veel verschillende tools. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid voor jobcoaching, loonkostensubsidie en andere ondersteuning. Deze en andere tools zijn de afgelopen tijd verbeterd met het Breed Offensief. In dit programma leggen we uit waarom en hoe de maatregelen er zijn gekomen, wat ze inhouden en hoe ze kunnen helpen. Na een introductie met demissionair minister Carola Schouten – die het wetsvoorstel voor het Breed Offensief deed – gaan we in gesprek met gemeenten, werkgevers, jobcoaches en mensen die zelf ondersteuning nodig hebben. Hoe komen werkzoekenden en werkgevers te weten welke werkvoorzieningen zij kunnen krijgen? Wat kunnen werkgevers zelf ondernemen om mensen echte kansen te bieden? Welke voordelen zien mensen die zelf ondersteuning nodig hebben? Kortom: wat kan er allemaal als je aan het werk wilt komen?
Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Over het programma

In verschillende gespreksrondes gaat demissionair minister Carola Schouten in gesprek met mensen die zelf ervaring hebben met het Breed Offensief, werkgevers en vertegenwoordiging vanuit gemeente.

 

Dit programma is ontwikkeld door
De moderator van dit programma is
Elisabeth van den Hoogen
Moderator
ProgrammareeksDe Nieuwe Solidariteit

Een nieuwe toekomstvisie op sociale zekerheid