Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De nieuwe raad moet, midden in de klimaatcrisis, wooncrisis én COVID-crisis, stevig aan de bak. Hoe houden we in deze lastige tijd de Amsterdammers bij elkaar? Hoe zorgen we voor voldoende betaalbare woningen en hoe houden we de stad leefbaar en gezond? Daarover en meer gaan we in gesprek met de uitdagers van de macht. Waarom willen zij straks de stad besturen en wat zijn hun plannen voor het Amsterdam van morgen?

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.
DossierNieuw Amsterdam Manifest

De uitzending kan je via deze link terugkijken:

Dit programma wordt gemaakt als een livecast met live-publiek in de zaal. Na afloop van de uitzending is er ruimte voor een nagesprek tussen kandidaten en zaal.

Nieuw Amsterdam Manifest
Op 11 januari, tijdens ons openingsprogramma, presenteerden we het Nieuw Amsterdam Manifest 2022 – 2030. Een document vol dromen, ideeën en inzichten uit de stad en bijeengebracht door Pakhuis de Zwijger om te laten zien wat wij vandaag al kunnen doen voor de betere stad van morgen. Klik hier om het manifest te downloaden.

 

Dit programma is ontwikkeld door
Lisan Klop
Programmamaker Pakhuis de Zwijger
Servaz van Berkum
Programmamaker
ProgrammareeksAmsterdam Kiest

Op 16 maart gaan we naar de stembus voor een nieuwe gemeenteraad. In Amsterdam Kiest gaan wij in gesprek met de kandidaten voor de nieuwe Raad. Wat zijn hun plannen? Hoe willen zij Amsterdammers betrekken bij het bestuur van de stad? En waarom moeten wij op hun partij stemmen?