Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De nieuwe raad moet, midden in de klimaatcrisis, wooncrisis én COVID-crisis, stevig aan de bak. Hoe houden we in deze lastige tijd de Amsterdammers bij elkaar? Hoe zorgen we voor voldoende betaalbare woningen en hoe houden we de stad leefbaar en gezond? Daarover en meer gaan we in gesprek met de uitdagers van de macht, de lijsttrekkers van de van Amsterdamse uitdagers. Waarom willen zij straks de stad besturen en wat zijn hun plannen voor het Amsterdam van morgen?

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.
DossierNieuw Amsterdam Manifest

We gaan in drie rondes in gesprek met de lijsttrekkers over hun kijk op het Amsterdam van morgen.

Ronde 1
Hoe zorgen we voor voldoende betaalbare woningen voor iedereen in Amsterdam?
Juliet Broersen (Volt) & Suleyman Koyuncu (Denk) en Remine Alberts (SP) & Carla Kabamba (BIJ1) gaan met elkaar in gesprek.

Ronde 2
Hoe kan Amsterdam vaart maken met de energietransitie?
Johnas van Lammeren (Partij voor de Dieren), Rogier Havelaar (CDA) en Gerjan van den Heuvel (ChristenUnie) gaan met elkaar in gesprek.

Ronde 3
In de laatste ronde kan het publiek vragen stellen aan de lijsttrekkers.

Dit programma wordt gemaakt als een livecast met live-publiek in de zaal. Na afloop van de uitzending is er ruimte voor een nagesprek tussen kandidaten en zaal.

Met inachtneming van de anderhalve meter zijn er slechts 40 plekken beschikbaar in de zaal. Daarom is aanmelding verplicht en hebben wij het vriendelijke verzoek om ook weer af te melden als het toch niet lukt om aanwezig te zijn. Zo kunnen zoveel mogelijk mensen aanwezig zijn in de zaal.

Voor dit programma hebben wij de lijsttrekkers van Volt, BIJ1, Partij voor de Dieren, SP, Denk, CDA, ChristenUnie, St3m en JA21 uitgenodigd.

Juliet Broersen is lijsttrekker voor VOLT in Amsterdam, daarnaast is Juliet freelance all-round Brand and Marketing Coördinator.

Remine Alberts is lijsttrekker voor SP in Amsterdam. Remine is van 1998 tot 2018 lid van de Amsterdamse Gemeenteraad en tevens lid van Provinciale Staten van Noord-Holland.

Johnas van Lammeren is lijsttrekker voor de Partij voor de Dieren in Amsterdam en fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Amsterdamse Gemeenteraad.

Carla Kabamba is kandidaat raadslid voor BIJ1 in Amsterdam. Daarnaast is Carla zelfstandig ondernemer en eerder project manager bij SOA AIDS Nederland.

Gerjan van den Heuvel is lijsttrekker voor de ChristenUnie in Amsterdam en fractievertegenwoordiger van de ChristenUnie-fractie in de Amsterdamse Gemeenteraad. Daarnaast is Gertjan relatiemanager en spreker voor stichting De Haven.

Rogier Havelaar is kandidaat raadslid en fractievertegenwoordiger voor het CDA in Amsterdam. Daarnaast is Rogier manager Duurzaamheid Pakketten bij POSTNL.

Suleyman Koyuncu is kandidaat raadslid voor Denk in Amsterdam. Suleyman is nu fractievoorzitter voor Denk in Provinciale Staten van Noord-Holland en duo-Raadslid in de gemeente Amsterdam

Nieuw Amsterdam Manifest
Op 11 januari, tijdens ons openingsprogramma, presenteerden we het Nieuw Amsterdam Manifest 2022 – 2030. Een document vol dromen, ideeën en inzichten uit de stad en bijeengebracht door Pakhuis de Zwijger om te laten zien wat wij vandaag al kunnen doen voor de betere stad van morgen. Klik hier om het manifest te downloaden.

 

Dit programma is ontwikkeld door
Servaz van Berkum
De moderator van dit programma is
Lynn Zebeda
Moderator
Mediapartners
ProgrammareeksAmsterdam Kiest

Op 16 maart gaan we naar de stembus voor een nieuwe gemeenteraad. In Amsterdam Kiest gaan wij in gesprek met de kandidaten voor de nieuwe Raad. Wat zijn hun plannen? Hoe willen zij Amsterdammers betrekken bij het bestuur van de stad? En waarom moeten wij op hun partij stemmen?