Het gebied tussen de Johan Cruijff ArenA en de IKEA transformeert de komende jaren tot dé bruisende nieuwe woon- en werkwijk van Amsterdam: het Hondsrugpark. Oude kantoorgebouwen maken plaats voor woontorens voor in totaal 5.000 woningen, moderne werkplekken en diverse voorzieningen rond een stadspark van wel 7 voetbalvelden groot. De 50.000 m2 werkruimte biedt prachtige kansen voor huidige en nieuwe ondernemers in het gebied. Hoe ziet het werken in Hondsrugpark er nu en in de toekomst uit? Welke mogelijkheden bieden de nieuwe, duurzame werkplekken? En wat betekent de transformatie voor de huidige bedrijvigheid in het gebied? In dit programma gaan we in gesprek over ondernemen, bedrijvigheid en het toekomstige werken in Hondsrugpark.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

In dit programma gaan we samen met de gebiedsregisseur van Amstel III (Saskia Rill), de gevestigde ondernemers (Rachel Tokromo en Simon van Dommelen, Stichting LOLA) en de ontwikkelaars van de werkgebouwen (Ernst-Jan van Prooye (Vastint) en Robert Ciggaar (Certitudo Capital)) in gesprek over de transformatie van Hondsrugpark.

Het programma

19.30 uur – Aanvang programma
Als eerste zit de gebiedsregisseur van Amstel III, Saskia Rill, aan tafel om de plannen voor het Hondsrugpark toe te lichten. Zij gaat in op de huidige bedrijvigheid van het gebied en haar visie op de toekomstige bedrijvigheid.

Vervolgens schuiven ontwikkelaars Ernst-Jan van Prooye (Vastint) en Robert Ciggaar (Certitudo Capital) van nieuwe kantoren in Hondsrugpark aan om uit te weiden over de mogelijkheden die deze moderne en duurzame gebouwen straks bieden. Voor wie worden er kantoorruimtes ontwikkeld? Wat maakt het aantrekkelijk om straks in Hondsrugpark te werken?

Hondrugspark Gebiedsimpressie

Hondsrugpark Gebiedsimpressie. Bron: De Wijde Blik

Ten slotte zitten Rachel Tokromo en Simon van Dommelen, initiatiefnemers van Lola Bae, aan tafel. Zij zijn ondernemers die op dit moment gevestigd zijn in het kantoorgebied. Hoe zit het nu met de bedrijvigheid in het gebied? Hoe kijken zij naar de toekomstige transformatie van Amstel III?

Meepraten?
In verband met de corona maatregelen is het enkel mogelijk om online deel te nemen aan deze bijeenkomst. Tijdens het gehele programma zal er ruimte zijn om vragen te stellen via Mentimeter.

 

 

DossierZuidoost Groeit
Leefbaar
Dit programma is ontwikkeld door
Partners
Mediapartner
ProgrammareeksZuidoost Groeit

Zuidoost ontwikkelt zich in rap tempo. Met het plan om circa 40.000 woningen te bouwen tot 2040 en daarbij horende voorzieningen zoals scholen, winkels, horeca, uitgaansgelegenheden, zorg, sportvelden en parken groeit dit stadsdeel enorm. Tijdens deze reeks voeren we gesprekken over de fysieke ontwikkelingen in en rondom dit stuk Amsterdam. Wat betekenen al deze nieuwe ontwikkelingen voor de bewoners en ondernemers van Zuidoost? En hoe zorgen we ervoor dat iedereen in Zuidoost de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen? Luister en praat mee.