De stad en samenleving veranderen in rap tempo. Dus hoe we afscheid van het leven nemen ook. In de uitvaartwereld bruist en broeit het. Vanavond duiken we in de afscheids- en uitvaartrituelen. Denk aan uitvaarten die opeens online moesten tijdens de coronapandemie, als hologram verschijnen op je eigen begrafenis, de opkomst van de intieme uitvaart, de komst van multiculturele uitvaartcentra en het gebruik van levende doodskisten en de uitvaartfiets. Wat willen we uiteindelijk tot uitdrukking brengen in afscheidsrituelen? Voor wie doen we het eigenlijk, voor de overledene of de nabestaanden? Wat reflecteert de muziekkeuze bij uitvaarten en crematies? En hoe ziet de uitvaart van de toekomst eruit? In aflevering 2 van Met de Dood in Huis onderzoeken we wat er bij een goed afscheid komt kijken.

Door de huidige Corona-maatregelen is dit programma gratis & online te bekijken via onze LIVECAST. Reserveer snel om toegang te krijgen tot de live uitzending van dit programma.

LET OP: Dit programma is i.v.m. de nieuwe corona-maatregelen van 15-12-2021 naar 10-02-2022 verplaatst.

Verder in deze reeks

Aflevering 1 – 18 nov – Dood gaan we allemaal
Aflevering 3 – maart 2022 – Een portie troost (binnenkort online!)

 

Dit programma is ontwikkeld door
Joline Rodermans
Programmamaker Sociale Stad
Partners
De moderator van dit programma is
Maurice Seleky
Auteur | Moderator | Podcasthost
ProgrammareeksMet de Dood in Huis

Het is hoog tijd voor een gesprek over de dood. Want de wereld verandert in rap tempo en dus ook onze omgang met de dood en rouw. In drie afleveringen zoomen we in op sterfelijkheid, afscheid en rouw. Een samenwerking tussen Museum Tot Zover, de Funeraire Academie & Pakhuis de Zwijger.