In 2023 reikt Arcam voor de 16e keer de Amsterdamse Architectuurprijs (AAP) uit aan de architect en opdrachtgever van het beste Amsterdamse gebouw van het afgelopen jaar. De prijs is een belangrijke graadmeter van wat er wordt opgeleverd in Amsterdam, wat er speelt in de bouwsector, hoe beleid een fysieke uitwerking krijgt in architectuur en hoe ontwerpers en opdrachtgevers daarmee omgaan. In aanloop naar de uitreiking spreken we tijdens drie programma’s in Pakhuis de Zwijger met de tien genomineerden.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

De 10 genomineerden van de AAP 2023 tonen een breed palet aan woonmogelijkheden in de stad dat aantoont dat woningbouw betaalbaar én duurzaam én goed kan zijn.

De genomineerde projecten

Wooncoöperatie De Warren is een voorbeeld van nieuwe financieringsvormen en eigenaarschap (wooncoöperatie).

De Jakoba laat zien dat de behoefte aan veel en betaalbare (sociale) huurwoningen niet ten koste hoeft te gaan van wooncomfort, architectonische kwaliteit en een snelle prefab bouwvorm.

Jonas laat zien dat een woongebouw in het geheel ook een kleine groene en duurzame ministad kan zijn.

Dit programma is ontwikkeld door
De moderator van dit programma is
Indira van ’t Klooster
Director Arcam
Mediapartner
ProgrammareeksArchitecture Now

De talkshow over meer dan architectuur alleen.