In 2023 reikt Arcam voor de 16e keer de Amsterdamse Architectuurprijs (AAP) uit aan de architect en opdrachtgever van het beste Amsterdamse gebouw van het afgelopen jaar. De prijs is een belangrijke graadmeter van wat er wordt opgeleverd in Amsterdam, wat er speelt in de bouwsector, hoe beleid een fysieke uitwerking krijgt in architectuur en hoe ontwerpers en opdrachtgevers daarmee omgaan. In aanloop naar de uitreiking spreken we tijdens drie programma’s in Pakhuis de Zwijger met de tien genomineerden. Vier genomineerde projecten van de AAP 2023 laten zien dat gebouwen voor een kortstondig verblijf ook blijvende kwaliteit kunnen toevoegen in de stad. Het zijn projecten waar binnen strakke kaders veel creativiteit wordt laten zien.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

De genomineerde projecten

Het Jakoba Mulderhuis is het sluitstuk van de Wibautstraat en pleisterplaats voor circa 6000 studenten.

De Fietsparkeergarage Stationsplein is een technisch huzarenstukje waar dagelijks 7000 mensen hun fiets kunnen stallen.

Met Pillows Hotel Maurits at the Park is een beeldbepalend gebouw behouden voor de stad in de vorm van 88 hotelkamers.

In het Sluishuis worden architectuur en bijbehorende openbare ruimte met 360 graden uitzicht een toeristische bestemming op zichzelf.

Dit programma is ontwikkeld door
De moderator van dit programma is
Indira van ’t Klooster
Director Arcam
Mediapartner
ProgrammareeksArchitecture Now

De talkshow over meer dan architectuur alleen.