Wat is jouw verhaal? Vertel het op deze verhalenavond of leun achterover en laat je meeslepen door de verhalen van anderen! Deze avond is voor jou als je nieuwsgierig bent naar andermans verhalen, als je de kunst van het vertellen wilt leren, of als je staat te popelen om zelf je verhaal te delen. Deze editie valt binnen de programmering van Samen tegen Racisme 2020, een interdisciplinair festivalprogramma vol theater, film, muziek, fotografie, beeldende kunst, spoken word, storytelling, lezingen, workshops en dialoog.

Pakhuis de Zwijger zendt dagelijks online programma's uit via de LIVECAST. Meepraten kan via de Zoom webinar.
Met in dit programma onder anderen

In dit programma ligt de focus op het alledaagse leven in Nieuw-West. Nieuw-West is een stadsdeel met 160.000 inwoners, met een grote diversiteit aan nationaliteiten. Hoe leven al die mensen samen, hoe ontmoeten ze elkaar? Waar botst het, maar vooral waar vinden ze elkaar? Aan de hand van verhalen zullen we hier met elkaar over in gesprek gaan en onderzoeken we hoe onze achtergronden elkaar beïnvloeden.

De programmareeks Samen tegen Racisme is een vervolg en alternatief op de Week Tegen Racisme die door de Corona geen doorgang kon vinden in maart 2020. Tijdens de reeks zullen we strategische discussies aangaan over hoe we de samenwerking tussen diverse groepen en organisaties die zich inzetten tegen racisme en discriminatie kunnen versterken. Dit om in solidariteit een nieuwe anti-racisme agenda uit te dragen richting politieke partijen met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen van 2021.

OverSamen Tegen Racisme

Comité 21 maart en Pakhuis de Zwijger organiseren vanaf 26 oktober een maand lang een de online LIVECAST serie Samen Tegen Racisme. Hierin zullen inhoudelijke programma's, films en verhalen avonden over het thema racisme en discriminatie passeren. De programmareeks is een vervolg en alternatief op de Week Tegen Racisme die door de Corona geen doorgang kon vinden in maart 2020. Tijdens de reeks zullen we strategische discussies aangaan over hoe we de samenwerking tussen diverse groepen en organisaties die zich inzetten tegen racisme en discriminatie kunnen versterken. Dit om in solidariteit een nieuwe anti-racisme agenda uit te dragen richting politieke partijen met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen van 2021.