Het viaduct bij de Hemsterhuisstraat en de Marius Bauerstraat wordt door veel mensen ervaren als troosteloos en grauw. Nu wordt het een kleurrijk kunstwerk waar iedereen zich veilig en welkom voelt. Alle bewoners van Slotervaart kunnen daaraan meedoen. Meld je aan voor deze verfdag via de RESERVEER knop bovenaan de pagina!

Deze dag verven we het viaduct van 14:00 tot 18:00 uur op deze locatie!

Alle verfdagen op een rijtje
Woensdagmiddag 21 september van 14u-18u
Donderdagavond 22 september 17u-20u
Zaterdagochtend 24 september 11u-14u

Het ontwerp voor het kunstwerk is ontstaan uit creatieve workshops met bewoners. Zij hebben daarin vragen onderzocht als: Wat betekenen de woorden blij en veilig voor jou? Wat betekent de buurt waar je woont voor je? En waar denk je aan als je denkt aan verbondenheid, vriendschap en liefde? Welke kleuren, beelden en symbolen zie je dan voor je? Alle ideeën en schetsen zijn door een Amsterdamse kunstenaar verzameld en verwerkt tot één grote schildering.

Over Samen Slotervaart

Zo’n drie jaar geleden begon een groepje bewoners in Slotervaart afval te prikken. Ze zagen dat het beter kon, dat afval en viezigheid ‘materiaal’ was om bewoners met elkaar te verbinden en ze trots te laten voelen op hun buurt, op zichzelf en op schone straten en pleinen. Daarop volgde het buurtbudget ‘Samen voor een Schoon, Veilig en Verbonden Slotervaart waar meer dan anderhalf duizend keer op gestemd is.

Nu is Samen Slotervaart uitgegroeid tot een beweging van bewoners die de buurt schoon, veilig en verbonden wil maken. Met workshops, kunstprojecten, campagnes voor schone straten en andere activiteiten brengen ze mensen uit de buurt op een waardevolle manier samen.

Met in dit programma
Jij
Meld je aan via de RESERVEER knop bovenaan de pagina!
Larissa Korporaal
Initiatiefnemer Samen Slotervaart, Community Builder & Filmmaker, voorzitter Pink Nieuw-West
Amsterdamse kunstschilder