Het viaduct bij de Hemsterhuisstraat en de Marius Bauerstraat wordt door veel mensen ervaren als troosteloos en grauw. Samen kunnen we er een vrolijke doorgang van maken waar iedereen zich veilig en welkom voelt. Help jij mee? Meld je aan voor deze creatieve brainstormsessie via de RESERVEER knop bovenaan de pagina!

Hoe kunnen we het viaduct bij de Hemsterhuis-Marius Bauerstraat beter en mooier maken? Samen Slotervaart wil iedereen de kans geven om hieraan mee te denken. Door kunst te koppelen aan een aantal vragen, willen we kijken hoe we de antwoorden om kunnen zetten in een kunstwerk waardoor iedereen zich welkom, prettig en veilig voelt.

Wat betekenen de woorden blij en veilig voor jou? Wat betekent de buurt waar je woont
voor je? En waar denk je aan als je denkt aan verbondenheid, vriendschap en liefde?
Welke kleuren zie je dan voor je? Welke plaatjes, afbeeldingen, symbolen?

Samen Slotervaart wil iedereen een kans geven om hun gevoelens om te zetten in kunst.
Maak een moodboard van hoe jij het viaduct op wil vrolijken. Stuur ons foto’s, plaatjes, of
misschien maak je wel een heel design voor het viaduct.

Creatieve brainstormsessies

Met al jullie input worden er creatieve sessies georganiseerd waar iedereen kan komen
kijken en praten over wat er ingezonden is en welke elementen aanspreken. Tijdens de sessies is er ook materiaal beschikbaar om ter plekke ideeën op papier te zetten (tekenen, knippen, plakken en schilderen). Hoe zie jij de buurt van het viaduct? Wat gaat daar goed, wat kan er beter, wat kunnen we zelf doen om onze buurt schoner, veiliger en meer verbonden te maken?

Om het kunstwerk echt van iedereen te maken, voor de buurt, door de buurt, willen we iedereen die mee wil schilderen uitnodigen om te komen verven… Dus nodig je buren uit, je familie of wie er ook mee wil doen en kom gezellig een stuk mee verven. Iedereen die heeft meegedaan, ideeën of plaatjes heeft gestuurd, kleuren heeft voorgesteld of geverfd, komt als men dat wil met naam op het kunstwerk. Zo wordt het echt van iedereen! Van ons allemaal.

Ideeën insturen

Nu al creatief geprikkeld? Stuur je ideeën naar: [email protected].

© Larissa Korporaal


Over Samen Slotervaart

De buurtorganisatie Samen Slotervaart is ontstaan uit het Buurtbudgetplan ‘Samen voor een Schoon, Veilig en Verbonden Slotervaart‘ ingediend door initiatiefnemer Larissa Korporaal. Het betreft een positief en duurzaam plan voor Slotervaart waar anderhalf duizend buurtbewoners op hebben gestemd. Drie thema’s staan hierin centraal: een schone buurt, meer veiligheid, verbondenheid en sociale cohesie.

Samen Slotervaart probeert de buurt positief te veranderen door samen na te denken over hoe je je buurt schoner, veiliger en meer verbonden kunt maken. Dit doet Samen Slotervaart door middel van vrolijke acties, buurtfeesten, gratis kliko’s voor winkeliers, foto exposities en nog veel meer.

Met in dit programma
Jij
Meld je aan via de RESERVEER knop bovenaan de pagina!
Larissa Korporaal
Initiatiefnemer Samen Slotervaart, Community Builder & Filmmaker, voorzitter Pink Nieuw-West
Amsterdamse kunstschilder