Lange zomeravonden op een vol terras en samen juichen voor het Nederlands Elftal. Het klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook. Het coronavirus heeft de wereld op z’n kop gezet. Tijdens de derde aflevering van De Niet Meer Normaal Show onderzoeken we in hoeverre de coronacrisis ons sociale leven zal veranderen op de lange termijn. Welk effect heeft de lockdown op onze vriendschappen en relaties? Wat zijn de lange termijn sociale effecten van deze lockdown op de jonge generatie?

De lockdown en bijkomende quarantaine noopt ons het grote thuiszitten. We zijn veroordeeld tot een kleine cirkel van familie, enkele huisgenoten of een partner. Sommigen zijn teruggekeerd naar hun thuisland of geboortestad, om dichtbij de warmte van hun dierbaren te zitten. Solidariteit, hechte vriendschap en gemeenschapszin zijn oude waarden die nu een nieuwe herwaardering lijken te krijgen. Krijgen we een collectieve terugkeer naar hechte vriendschappen, het gezinsleven en de traditionele relatie? Of ontwikkelen we juist nieuwe vormen van intimiteit met jezelf, vrienden en anderen buiten je relatie? Krijgen we na maanden social distancing social smetvrees of ontstaat er een sixties’ geïnspireerde seksexplosie?

De Niet Meer Normaal Show
De Niet Meer Normaal Show is een nieuwe, interactieve liveshow waarin we elke week samen met jonge spraakmakende gasten, muzikanten en kunstenaars verschillende vergezichten van het post-corona tijdperk verkennen. Deze liveshow komt tot stand door een unieke samenwerking van de Kiesmannen met Pakhuis de Zwijger, de Balie en Paradiso Amsterdam. Vanaf 18 mei elke maandagavond om 20:30 live vanuit Pakhuis de Zwijger.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
Mediapartner