Zuidoost verduurzaamt! Steeds meer bewoners en organisaties slaan de handen ineen om hun gebouwen en omgeving te verduurzamen. Diverse bewoners, VVE’s en ondernemers zijn al begonnen en vertellen tijdens dit programma hoe zij te werk zijn gegaan. Welke duurzaamheid successen zijn er de afgelopen jaren behaald? Hoe werkt het verduurzamen van je eigen VVE? En welke diverse voorbeelden van duurzame initiatieven zijn er? Laat je inspireren en praat mee over hoe jij jouw eigen duurzame initiatief naar een hoger niveau kan tillen.

Programma

  • De aftrap wordt verzorgd door de Amsterdamse stadsdichter Gerswhin Bonevacia.
  • Met stadsdeelbestuurder Dirk de Jager blikken we terug op verschillende duurzaamheid successen in Zuidoost en bespreken we de toekomst van een duurzaam Zuidoost.
  • Annemarie Tiebosch en Jeroen Kruisheer vertellen meer over hoe zij hun VVE’s verduurzaamden. Ze geven ook tips hoe je als VVE kunt beginnen met verduurzaming.
  • Richard Ruijtenbeek, Wouter Methorst en Mattijs Maris werken vanuit verschillende disciplines aan duurzaamheid in Zuidoost. Zij vertellen over de businesscase van enkele duurzame initiatieven zoals de Smart Grid en zonnepanelen op flat Kleiburg.
  • Bestuurder van de Taibah-moskee Faaraz Sahebdin en WKO Specialist Riezwan Basarat vertellen over hoe zij de moskee van het gas af hebben gehaald, over de manier waarop de moskee de achterban mobiliseerde en tegen welke uitdagingen ze aanliepen.
  • We ronden de avond af met een interactief gesprek met Dirk de Jager, Andro Bottse en Riezwan Basarat over wat er geleerd is sinds 2019 en waar meer informatie te vinden is mocht je hulp nodig hebben om jouw duurzame initiatief verder te helpen.

DossierZuidoost Groeit
Leefbaar