Van spijkerbroeken tot matrassen en van verlichting tot wasmachines; bij steeds meer bedrijven kun je goederen leasen in plaats van kopen. Het doel: de spullen gaan langer mee en zijn beter opnieuw te gebruiken, omdat het bedrijf daar baat bij heeft. Maar leidt dit verdienmodel daadwerkelijk tot minder of slimmer gebruik van grondstoffen? Waar lopen bedrijven tegenaan? Wees getuige van een live matchmaking op het podium tussen ondernemers, bedrijven en wetenschappers.

Al jaren worden de zegeningen geprezen van een economie die draait om spullen gebruiken, in plaats van bezitten. Het concept ‘product as a service’ zou de consument niet alleen bevrijden van een hoop rompslomp, het zou ook beter zijn voor de planeet. Bedrijven zouden namelijk hun best doen om een product te maken dat zo lang mogelijk mee kan gaan en gemakkelijk te repareren is. Kortom, dé oplossing voor de wegwerpmaatschappij.

Kunnen we in Nederland al spreken van een ‘leasemaatschappij’? Wat is de rol van de individuele consument hierin? En leiden deze nieuwe service-modellen daadwerkelijk tot een circulaire economie? Deze avond behandelen we deze vragen met bedrijven en wetenschappers.

In samenwerking met