Wat hebben moederschapstwijfel en dopamine dressing met elkaar te maken? Mode-ontwerper Romy van Eijk twijfelt al jaren over een kind. Omdat denken haar niet veel verder bracht, besloot ze haar twijfel te visualiseren en ontwierp ze samen met mede-twijfelaars de dopamine dressing collectie ‘To bebe or not to bebe’. Vanavond is de collectie voor de allereerste keer te zien en gaan we in gesprek over niet zeker weten of je een kind wil met (voormalig) twijfelaars en experts. Dus ben of ken je een twijfelaar? Trek je mooiste pak aan, kom naar Pakhuis de Zwijger en breng met ons een ode aan de twijfel!

Over de sprekers

Romy van Eijk is mode- en kostuumontwerper. Haar kledingmerk LOGOCOMO staat voor ‘Fabric Waste Turned Dopamine Dressing’; het omtoveren van stofrestanten in kleding waar je je zelfverzekerd en blij in voelt. Al lange tijd houdt het kinderwens-vraagstuk Romy bezig en met een aantal mede-twijfelaars praatte ze hierover en schilderden ze samen. Geïnspireerd op deze werken baseerde Romy de collectie ‘To bebe or not to bebe’.

Evelien de Jong is kinderwenscoach. Met haar website www.wilikeenkind.nl probeert ze twijfelaars te bereiken en te ondersteunen met het onderzoek naar de vraag of ze een kind willen. Ze biedt coachingtrajecten aan en heeft ook een gelijknamige podcast, waarin concrete tips en tricks, verhalen en experts over alle mogelijke varianten van gezinsgeluk aan bod komen.

Clarice Gargard is journalist, schrijver, documentairemaker en organisator. Ze is mede-oprichter van het feministisch journalistiek platform Lilith magazine. Ze onderzoekt vanuit feministische en maatschappelijke context de betekenis van moederschap en ouderschap.

Liesbeth Smit schreef het boek ‘Echte vrouwen krijgen een kind’, waarin ze beschrijft hoe het is om als vrouw anno nu geen kind te hebben en hoe je omgaat met de verwachtingen van de maatschappij die vrouw-zijn automatisch linken aan moederschap. In het boek gaat ze ook in op de vraag hoe je invulling kan geven aan een kinderloos leven.

Angelika Geronymaki is dichter. Ze won Poetry Slam Rotterdam in 2021 en werd vierde op het NK Poetry Slam 2022. Ze maakte speciaal voor deze avond een gedicht, die ze aan het eind van de avond zal voordragen.

Tijdlijn & programma
20:00-20:05 | Welkom
20:05-20:30 | Modeshow & interview met Romy van Eijk
20:30-21:25 | Panelgesprek

Met Romy van Eijk, Evelien de Jong, Clarice Gargard, Liesbeth Smit en Bahareh Goodarzi.

21:25-21:30 | Gedicht

Door Angelika Geronymaki.

Dit programma is ontwikkeld door
Joline Rodermans
Programmamaker Sociale Stad
Luna de Kruijff
Stagiair programmamaker Sociale Stad