De ambities zijn hoog: Amsterdam moet in 2030 vrij zijn van single use plastic, en alle plastics in Nederland moeten volledig recyclebaar worden. Veelbelovende afspraken, maar in de praktijk blijkt systeemverandering complex. In verpakkingen zitten vaak meerdere kunststoffen. PET wordt al redelijk goed gerecycled, maar andere plastics nog helemaal niet.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

In dit programma duiken we in de complexe wereld van plastic recycling. We gaan op zoek naar antwoorden en brengen daarvoor de hele keten samen, van verpakker tot producent en van ontwerper tot afvalverwerker. Om concrete oplossingen te vinden, zoomen we in op een plasticsoort die nu nog niet gerecycled wordt: polystyreen. Dit gebruiken we dagelijks in plastic bekertjes, piepschuim, frietbakjes en champignonbakjes. Waarom wordt dit type plastic nu nog niet gerecycled? Wie en wat hebben we nodig om daar verandering in te brengen? Of moeten we frietbakjes van polystyreen verbannen?

In samenwerking met
Partners
De moderator van dit programma is
Lynn Zebeda
Co-founder Dr. Monk
Mediapartner
ProgrammareeksGroene Transitie

Hoe geven we praktische invulling aan alle duurzame doelen in de Metropoolregio Amsterdam?