Stig de Block heeft altijd een zwak gehad voor lowriding en hiphop, en dus reisde de fotograaf meer dan vier jaar lang heen en weer tussen Antwerpen en Los Angeles om zich onder te dompelen in de cultuur van dit fenomeen. Hij ontdekte ‘Sunday Funday’ en vele andere wekelijkse bijeenkomsten van autoclubs in gebieden zoals Compton en Carson, waar Latijns-Amerikaanse en zwarte gemeenschappen samenkomen om hun liefdevol aangepaste, hydraulisch opgevoerde auto’s te laten zien, te genieten van barbecues, samen te zijn en elkaar te ondersteunen.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Over de fotograaf:

Geboren in België, is Stig De Block een fotograaf en regisseur met een multidisciplinaire aanpak, bekend om zijn directe werkwijze en gedurfde kleuren. Zijn verhalende benadering is een voortdurende wisselwerking tussen de alledaagse werkelijkheid en zijn eigen lagen van verbeelding. Met een sterke interesse in subculturen weerspiegelen de resulterende beelden een eigentijds domein van authentieke en expliciete schoonheid. Hij woont afwisselend in Parijs, Londen en Los Angeles. Zijn werk is te zien geweest in tijdschriften zoals i-D Magazine, Clash Magazine, Brick Magazine, Le Monde, Office magazine en vele anderen. Commerciële klanten zijn onder andere Adidas, A.F. Vandevorst, Christian Wijnants, Heron Preston, Missoni, Nike, Smets en Wrangler.

Partners
De moderator van dit programma is
Dymphie Braun
Programmamaker & moderator
ProgrammareeksFotokroniek

Laat je meenemen in de wereld van de fotografie!