Global Trends

Staat van de Nieuwe Democratie

Wat heeft vier jaar programmeren over New Democracy opgeleverd aan nieuwe inzichten over de democratie?
maandag 20 jan 2020, 20.00
ma 20 jan 2020, 20.00
Grote zaal
Volg dit programma via de livestream

In de afgelopen vier jaar hebben we met honderden (inter)nationale sprekers en bezoekers inzicht, kennis, do’s & don’ts, alternatieve modellen en nieuwe instrumenten voor democratische innovatie verzameld, besproken en ontwikkeld. We gingen in gesprek over thema’s als (digitale) commons, de rol van burgemeesters, digitale platformen, co-creatie, democratisch onderwijs, maatschappelijk leiderschap en modellen voor een democratisch georganiseerde economie. Wat heeft deze vier jaar ons opgeleverd?

Welke instrumenten, modellen en vormen hebben ons verder geholpen, en welke uitdagingen liggen er voor ons? We nodigen al onze sprekers en gasten uit om op 20 januari gezamenlijk terug én vooruit te blikken op de staat van de nieuwe democratie tijdens deze speciale 40e editie van New Democracy.

Save the date

We nodigen al onze sprekers en gasten van de afgelopen veertig bijeenkomsten uit om gezamelijk terug én vooruit te blikken op deze vierjarige publieke verkenning tijdens een speciale 40e editie van New Democracy. Meer informatie over de invulling van dit programma volgt binnenkort.

New Democracy #1

Op 20 januari 2016 vond de 1e editie van New Democracy plaats in Pakhuis de Zwijger, als startpunt van een verkenning van radicale, culturele en creatieve praktijken van democratische innovatie in Nederland, Europa en de rest van de wereld. Kijk hier de eerste bijeenkomst terug:

maandag 20 jan 2020, 20.00
Grote zaal
Reserveer
Deze 11 mensen zijn aanwezig