We willen in Amsterdam en haar omgeving prettig kunnen wonen, werken en recreëren. Er moet voldoende ruimte zijn voor duurzame energieopwekking, groen en water en willen ons snel en veilig kunnen verplaatsen. Dit vraagt om doortastende keuzes en een lange termijnvisie van de politiek. Hoe positioneren de partijen in Amsterdam zich bij deze ruimtelijke opgaven? In deze editie gaan we in gesprek met experts over de opgaven en met de politiek over hun standpunten over wat er moet gebeuren.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

In het eerste uur gaan we in gesprek met de experts over de ruimtelijke opgave waar we de komende decennia voor staan, daarna kijken we naar de rol van gemeenten in deze opgave en specifiek naar wat Amsterdam kan doen om de stad leefbaar te houden.

Daarna gaan we in gesprek met kandidaten voor de Amsterdamse Gemeenteraad over hun drijfveren en ambities voor het Amsterdam van morgen. Er is ruimte voor vragen van aanwezigen in de zaal.

Voor dit programma hebben we kandidaten van de PvdA, VVD, GroenLinks, D66 en Volt uitgenodigd.

DossierRuimte! Ruimte! Ruimte!
Leefbaar
Dit programma is ontwikkeld door
Robbert Bovee
Programmamaker Ruimtelijke Stad
De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Moderator
Mediapartners
ProgrammareeksAmsterdam Kiest

Op 16 maart gaan we naar de stembus voor een nieuwe gemeenteraad. In Amsterdam Kiest gaan wij in gesprek met de kandidaten voor de nieuwe Raad. Wat zijn hun plannen? Hoe willen zij Amsterdammers betrekken bij het bestuur van de stad? En waarom moeten wij op hun partij stemmen?